Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peatage Palo!

  Meelis MandelFoto: Vikipeedia

  Tasuta asju pole olemas, on olemas tasutud asjad, tuletab Äripäeva peatoimetaja meelde nii riiklike üürimaju rajama hakkavale Urve Palole kui ka kõigile teistele.

  Minister Urve Palo eestvedamisel otsustas valitsus toetada üürikorterite rajamist 62,5 miljoni euroga. Taustal kõlavad muljetavaldavad loosungid, et nüüd lõpuks parandab riik inimeste elamistingimusi ja lehvivad punalipud.
  Valitsus leiab, et ehkki näiteks Kohtla-Järvel on esimese linnana asutud tühje kortereid riigile kinkima, on üürikorterite ja elamuehituse turul nii suur turumoonutus, mis nõuab maksumaksja raha eest sekkumist.
  Samal ajal luuakse komisjone kaalumaks veerand sajandit tagasi ellu viidud omandireformi osalist tagasipööramist, et sundüürnikele riigieelarvest tagantjärele raha anda. Tundub imelik? Aasta tagasi tundus riiklike üürikorterite programm samuti.
  Aga 90ndate riigiettevõtete erastamisprogrammi tagasipööramine? Tundub samuti praegu veider mõte, kuid äkki aasta pärast enam mitte. Erastamine tegi ikka väga paljudele haiget. Või kolhooside ja sovhooside likvideerimine. Õudne mõelda, mis sellega veel kaasnes.
  Tasuta asju pole olemas. On olemas tasutud asjad. Tasutud ühistransport. Tasutud kõrgharidus. Tasutud riiklik üürikorter. 
  Kui ma eelmisel kevadel riiklikest üürikorteritest kirjutasin, tsiteerisin oma särgil olevat Ronald Reagani 9 maailma kõige hirmsamat sõna: „I'm from the government and I'm here to help“.  Näib, et sellise särgiga enam varsti tänavale minna ei saa, saab peksa.
  Ongi juhtumas see, mida toona kartsin. Tallinna valitseva pundi eeskujul hakkab ka Eesti valitsus endale maksumaksja rahaga tootma poliitikutest otseselt sõltuvaid valijaid. Seega näeme millalgi ka riigipoode ääremaadel. Tasutud ühistransport juba levib nagunii.
  Seega levivad ka augud tänavatel kiiresti pealinnast välja. Ainult et kui Tallinnast välja sõites informeerib meid linnapiiril loosung „Head teed“, et löökaugud jäävad selja taha, siis kuhu meil Eesti muutumisel Tallinnaks minna on? Mis loosung Eesti piirile panna?
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Kolmas languspäev järjest viis Nvidia korrektsiooni
Lühidalt maailma väärtuslikuma börsifirma positsiooni hoidnud Nvidia aktsia on langenud kolme börsipäevaga kokku 12% ja jõudnud korrektsiooni.
Lühidalt maailma väärtuslikuma börsifirma positsiooni hoidnud Nvidia aktsia on langenud kolme börsipäevaga kokku 12% ja jõudnud korrektsiooni.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
EL lisas 27 Vene varilaevastiku alust sanktsioonide nimekirja
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Norra meretuuleparkide arendaja paneb Saaremaa külje all püsti sada tuulikut
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.
Rahvusvaheline meretuuleparkide arendaja ja Norra omanikega Deep Wind Offshore võitis enampakkumisel Saaremaa külje all asuva Saare 2.1 mereala.