• Jaga lugu:

  Peatage Palo!

  Meelis MandelFoto: Vikipeedia

  Tasuta asju pole olemas, on olemas tasutud asjad, tuletab Äripäeva peatoimetaja meelde nii riiklike üürimaju rajama hakkavale Urve Palole kui ka kõigile teistele.

  Minister Urve Palo eestvedamisel otsustas valitsus toetada üürikorterite rajamist 62,5 miljoni euroga. Taustal kõlavad muljetavaldavad loosungid, et nüüd lõpuks parandab riik inimeste elamistingimusi ja lehvivad punalipud.
  Valitsus leiab, et ehkki näiteks Kohtla-Järvel on esimese linnana asutud tühje kortereid riigile kinkima, on üürikorterite ja elamuehituse turul nii suur turumoonutus, mis nõuab maksumaksja raha eest sekkumist.
  Samal ajal luuakse komisjone kaalumaks veerand sajandit tagasi ellu viidud omandireformi osalist tagasipööramist, et sundüürnikele riigieelarvest tagantjärele raha anda. Tundub imelik? Aasta tagasi tundus riiklike üürikorterite programm samuti.
  Aga 90ndate riigiettevõtete erastamisprogrammi tagasipööramine? Tundub samuti praegu veider mõte, kuid äkki aasta pärast enam mitte. Erastamine tegi ikka väga paljudele haiget. Või kolhooside ja sovhooside likvideerimine. Õudne mõelda, mis sellega veel kaasnes.
  Tasuta asju pole olemas. On olemas tasutud asjad. Tasutud ühistransport. Tasutud kõrgharidus. Tasutud riiklik üürikorter. 
  Kui ma eelmisel kevadel riiklikest üürikorteritest kirjutasin, tsiteerisin oma särgil olevat Ronald Reagani 9 maailma kõige hirmsamat sõna: „I'm from the government and I'm here to help“.  Näib, et sellise särgiga enam varsti tänavale minna ei saa, saab peksa.
  Ongi juhtumas see, mida toona kartsin. Tallinna valitseva pundi eeskujul hakkab ka Eesti valitsus endale maksumaksja rahaga tootma poliitikutest otseselt sõltuvaid valijaid. Seega näeme millalgi ka riigipoode ääremaadel. Tasutud ühistransport juba levib nagunii.
  Seega levivad ka augud tänavatel kiiresti pealinnast välja. Ainult et kui Tallinnast välja sõites informeerib meid linnapiiril loosung „Head teed“, et löökaugud jäävad selja taha, siis kuhu meil Eesti muutumisel Tallinnaks minna on? Mis loosung Eesti piirile panna?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Eestis kahtlustatakse esimesi juhtumeid uue koroonatüvega
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.