Indrek Ergma • Maris Alt • 22. oktoober 2019 kell 12:00
Arvamused
Ainult tellijale

Indrek Ergma, Maris Alt: vilepuhujate direktiivist pääsu ei ole

Hoolimata sellest, et 7. oktoobril 2019 vastu võetud vilepuhujate ehk vihjeandjate kaitse direktiiv on saanud ettevõtjatelt kriitikat, tuleb suurematel äriühingutel järgmise kahe aasta jooksul oma sisimised protseduurid sellega kooskõlla viia, kirjutavad advokaadibüroo PwC Legal vandeadvokaat Indrek Ergma ja advokaat Maris Alt.

Maris Alt.  Foto: PwC Legal
Indrek Ergma.  Foto: PwC Legal

Direktiivist tulenevad kohustused puudutavad keskmisi ja suuri ettevõtteid, kus on üle 50 töötaja, mis Eesti kontekstis tähendab lisatööd enam kui 1300 äriühingule. Need äriühingud peavad välja töötama võimaluse avaldada asutusesiseselt teavet õigusrikkumiste kohta. Selleks tuleb luua töötajatele turvaline süsteem seaduse rikkumistest teavitamiseks, panna paika täpsed teavitamise ja teavitustega tegelemise protseduurid ning teavitaja kaitse meetmed.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum