Heido Vitsur • 28. november 2012 kell 4:49

Vitsur: hakake tööle!

Finantskuristiku vältimise võti ei ole pensioni ja tervishoiukulude osatähtsuse vähendamises, vaid hoopis töökohtade loomises võimalikult paljudele inimestele, kirjutab LHV majandusekspert Heido Vitsur.

Peamine on hoolitseda selle eest, et inimestel ei kaoks ära harjumus tööd teha, et majandus saaks võimalikult lihtsalt vajaliku kvalifikatsiooniga tööjõudu.  Tuleb soodustada uute töökohtade loomist, osalise tööajaga töötamist, vähendada sellega kaasnevat bürokraatiat, eriti algavas ja väikeettevõtluses.

Ehk teiste sõnadega, meil tuleb ettevõtluskeskkonda ja suhtumisi põhjalikult revideerida, et meist saaks jällegi tööd tegev rahvas, kus tööealistest meestest teeb tööd 77-80% nagu Saksamaal, Austrias, Hollandis ja Islandil, mitte 68% nagu meil. Aga miks mitte võtta eeskujuks hoopis Šveits, kus see näitaja on suurem kui 85%.

Loe tänasest Äripäevast, mis juhtub, kui maksumaksjaid on vähem kui ülalpeetavaid.

Hetkel kuum