Janek Mäggi • 22. aprill 2013 kell 3:18

Tõstame hindu!

See on ebaõiglane, et Helsingi ja Tallinna juuksurihinna vahe on viiekordne – soomlane säästab raha meie tubli ja vilunud juuksuri töö ehk ebaõiglaselt madala hinna arvel. Nõme, leiab suhtekorraldaja Janek Mäggi. 

Me müüme ennast liiga odavalt nii välismaalastele kui ka üksteisele, mis hoiabki palgakasvu kinni. Miks on palgad väikesed? Sest hinnad on liiga madalad. Jah. Palga ja hinna sõltuvus on otsene. Kui juuksuritöökoda tõstab hinda kaks korda, saab ta kohe ka kaks korda palku tõsta. Mida vähem ta hinnatõusu järel palku tõstab, seda tublim ta on. Jääb kasumit ka.

Janek Mäggi soovitab:  tõstke niipalju hindu, kui vähegi saate (ruumi on teenuste poolel kordades – me oleme Põhjamaade majandusruumis). Nõudke nii palju palka, kui oma oskuste ja panuse eest saate – kui hind on tõusnud, peab tõusma ka palk. Müüge kõik välismaale, mida vähegi saate – see on palju stabiilsem turg (nt EL) kui Eesti. Kui ostate midagi, siis ostke sealt, kus on odavam ja tõhusam – nii püsib kodus turg adekvaatne ja ei lähe “paksuks”. Ärge hoidke liigset raha sukasääres ja vältige liigset (ärialast) tarbimist – olge ahned kasumlikult kasvama. Väärtustage raha ja kasumit – 1001 eurot kasumit on väga palju rohkem kui 1000 eurot kasumit. Ja saamegi rikkaks.

Loe pikemalt Äripäeva tänasest paberlehest.

Hetkel kuum