• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõtteviisi proovilepaneku aasta

  Lõppev aasta näib olevat ettevõtjate mõtteviisi proovilepaneku aasta. Tuleva aasta tulemus sõltub sellest, kuidas ollakse julgenud mõelda. Kes on julgenud suurelt mõelda ja plaanida, see julgeb ka uuel aastal suuremalt ette võtta.

  Majandusanalüütik Maris Lauri ei küsinud viimati sugugi ilmaasjata, mis ettevõtjatega lahti on. Uue reaalsusega kohanemine on ühtedel kergemalt käinud, teistel raskemalt. Rohkem avalikku ruumi on, tundub, lõppeval aastal saanud need, kellel on see käinud raskemalt. Klaaslage kogenud ettevõtjate seisukohad on domineerinud.
  Raskemeelsusse kalduval taustal on rõõm lugeda nende ettevõtjate arvamusi, kes julgevad välja öelda ka mõtteid, mille eest kolleegid kohe pai ei tõtta tegema, vaat kui veel sotsialisti silti otsa ette ei kleebi (seda juhtub sotsiaalmeedias väga kergesti).
  Nädalavahetuse lehes ilmunud intervjuus toetab Rain Lõhmus miinimumpalga suurendamise mõtet ja ütleb muu hulgas inspireerivad laused: „Ma tean, et vastu tuleb hädakisa ettevõtjatelt, et meie äri ei kannata seda välja. Aga mul on tunne, et ei peagi kõigi puhul kannatama.“
  On oluline, et selle ütleb välja edukas ettevõtja, kelle sõnu pannakse tähele. Resoluutselt mõeldud, leebelt väljendatud – mõtteviisi küsimus, mis järeldused keegi sellest enda tarvis teeb.
  Olen Lõhmusega päri ka lahenduse asjus: see saab sündida ainult riigi ja ettevõtjate koostöös.
  Autor: Vilja Kiisler, Peep Talimaa
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.