Juhan Lang • 10. märts 2016 kell 11:24

Iiri majandusel sees pöörane hoog

Iiri jalgpallifännid.  Foto: Scanpix/Reuters

Endise kriisiriigi Iirimaa majandus kasvas mullu 7,8% ehk kiiremini kui ühelgi teisel euroala riigil, vahendab Bloomberg.

Neljandas kvartalis kasvas riigi SKT aasta lõikes 9,2% ning eelmise kvartaliga võrreldes 2,7%. Iirimaa majandus on taastumas riigi lähiajaloo rängimast kriisist ning taolist kasvutempot pole nähtud alates 2000. aastast.

Iiri tarbijate kulutused kasvasid neljandas kvartalis mullu sama ajaga võrreldes 3,1%, valitsuse kulutused langesid 6,8% ning investeeringud kasvasid 28%. Eksport kasvas mullu neljandas kvartalis 16% ning import kasvas 15%.

Samal ajal on riskid Iiri majandusele kasvamas. Juunis peab riigi lähim kaubanduspartner Suurbritannia referendumit, kus otsustatakse liikmesuse üle Euroopa Liidus.

Hetkel kuum