Rainer Saad • 13. aprill 2016 kell 8:45

Euroopa börsid tõusulainel

Frankfurdi börs  Foto: Bloomberg

Euroopa suuremad börsid on enne lõunat tõusnud mõne protsendi, kuna Hiina ekspordi andmed olid oodatust paremad.

Prantsuse ja Saksa börs on mõlemad tõusnud 2 protsenti, Londoni ja Hispaania börs aga poolteist protsenti üleval. Tallinna börs on veerandi protsendiga miinuses.

Aasia börsid sulgusid täna plusspoolel. Jaapani börs tõusis peaaegu 3 protsenti, Hiina Shanghai 1,4 protsenti, Hongkongi Hang Seng 3,2 protsenti.

Dollaris arvestatuna tõusis märtsis Hiina eksport võrreldes möödunud aasta sama kuuga 11,5 protsenti. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid ekspordile 2,5protsendilist tõusu. Euroopa börsidel on suurimad tõusjad kaevandusfirmad. Glencore’i ja Rio Tinto aktsia rallisid vastavalt 3,5% ja 5,5%. ArcelorMittali aktsia rallis üle 7%.

Ka Itaalia pankade aktsiad rallivad, kuna Itaalia suurimad pangad nõustusid sel nädalal looma 6 miljardi euro suuruse halbade laenude fondi. Banca Monte dei Paschi di Siena aktsia rallis 7%, Banca Popolare di Milano aktsia 5%.

Hetkel kuum