Indrek Mäe • 16. mai 2016 kell 12:43

Buffetti ettevõte investeeris madalseisus Apple’isse

Investeerimisguru Warren Buffett ostis Apple'i aktsiaid.  Foto: EPA

Investeerimisguru Warren Buffetti ettevõte Berkshire Hathaway investeeris viimasel ajal kehva tulemust näidanud Apple’i aktsiatesse ning suurendas oma osalust ka IBMis.

Berkshire Hathaway omab nüüd 9,8 miljonit õunafirma aktsiat ning 81,2 miljonit IBMi aktsiat.

Buffetti ettevõtte poolt tehtud käik tõstis Apple’i aktsia hinda eelturgudel 2 protsendi võrra, arvutifirma väärtpaber tõusis 1,8 protsenti. 

Buffetti juhitav firma suurendas oma osalust ka Visas, seda 3,6 protsendi võrra, kui ostis 10,2 miljonit A-aktsiat.

Tehingute käigus vähendas Berkshire Hathaway oma osalust aga Wal-Martis, seda 55,2 miljoni aktsia võrra, ning müüs peaaegu kõik Procter & Camble’i aktsiad, jättes endale vaid 315 400 väärtpaberit. Buffet tegi müügiotsuse ka 5,6 protsendi tema omanduses olnud MasterCardi aktsiate kohta.

Tehingud tehti ilma Buffetti endaga konsulteerimata, kuna investeerimisguru on usaldanud kaht fondijuhti Todd Combi ja Ted Weschlerit, kes võivad teha iseseisvalt tehinguid kuni 9 miljardi dollari väärtuses. Nendes nähakse ka vanameistri järeltulijaid juhul kui ta ise peaks ettevõtte juhtimisest loobuma.

Buffett kinnitas Wall Street Journalile, et tehingute taga ei olnud tema ise, jättes täpsustamata, kes fondijuhtidest otsused vastu võttis. Investeerimisguru on varasemalt välja näidanud skeptilisust õunafirma aktsiate suhtes.

Hetkel kuum