Juhan Lang • 19. juuli 2016 kell 11:42

Ootusi petnud Ericsson jätkab kärbetega

Ericssoni aktsia on pärast kehvasid tulemusi languses.  

Rootsi telekomihiid Ericsson teatas pärast pettumust toonud tulemuste avaldamist, et jätkab kulukärbetega.

Ettevõtte puhaskasum kukkus teises kvartalis 24% võrra, 1,59 miljardile Rootsi kroonile ehk ligemale 170 miljonile eurole. Maailma ühe suurema võrguseadmete valmistaja teatel seisti läinud kvartalis nõrga nõudlusega silmitsi enamikel turgudel.

Börsifirma teise kvartali käive langes 11% võrra, 54,11 miljardile kroonile. Käibe languse põhjus on ettevõtte kinnitusel sideoperaatorite eelarvekärped. Samuti kannatavad mitmed arenevad majandused aeglustuva majanduskasvu tõttu.

Ericssoni teatel vähendab ettevõte teadus- ja arendustegevusse tehtavaid investeeringuid. „Kahaneva nõudlusega toimetulekuks on tehtud hulk olulisi samme, et suurendada efektiivsust ja vähendada kulusid,“ märkis ettevõtte tegevjuht Hans Vestberg.

Börsifirma aktsia on viimase aastaga kaotanud pea kolmandiku oma väärtusest. Wall Street Journali andmetel seistakse silmitsi uute konkurentidega, teiste seas kiiresti kasvava Hiina võrguseadmete tootja Huawei Technologiesega, mis pakub innovaatilisi tooteid konkurentsivõimeliste hindadega.

Ericssoni aktsia on täna Stockholmi börsil langenud 3,1% võrra, 62,4 Rootsi kroonile.

Hetkel kuum