Mait Kraun • 26. juuli 2016 kell 16:00

McDonald'si tulemused panid aktsia kukkuma

McDonald's.  Foto: EPA

McDonald’si aktsia on täna langenud ligi 5 protsenti, sest ettevõtte kvartalitulemused valmistasid pettumuse, vahendab CNBC.

Teise kvartali müügi kasv jäi ootustele alla, mis tekitas spekulatsioone, et terve päeva jooksul pakutav hommikusöök (All-Day Breakfast) ja McPick 2 tooted ei anna soovitud tulemust.

Ettevõtte puhaskasum oli 1,09 miljardit dollarit (1,25 dollarit aktsia kohta) ning käive 6,26 miljardit dollarit. Kohandatud kasum oli 1,45 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid, et ettevõtte kasum ulatub 1,38 dollarini aktsia kohta ning käive 6,27 miljardini.

USA müügi kasv oli 1,8 protsenti, mis on tunduvalt väiksem kui analüütikute prognoositud 3,4 protsenti, selgub FactSeti andmetest. Globaalne müügi kasv oli 3,1 protsenti. Analüütikud ootasid 3,6protsendist kasvu.

Kuigi ettevõtte tulemused jäid veidi ootustele alla, on tegemist juba neljanda kvartaliga järjest, mil müük kasvas, teatas ettevõte. „Me oleme oma äri muutmisel teinud edusamme vaatamata sellele, et mitmel turul on olukord vägagi väljakutsuv,“ ütles McDonald’si president ja tegevjuht Steve Easerbrook.

Ettevõtte aktsia hind on täna langenud 4,5 protsenti 121,7 dollarini. Viimase aasta jooksul on aktsia kallinenud 25 protsenti, sest McDonald's suutis pärast langusaastaid käivet uuesti suurendada.

Hetkel kuum