• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  McDonald'si tulemused panid aktsia kukkuma

  McDonald's.Foto: EPA

  McDonald’si aktsia on täna langenud ligi 5 protsenti, sest ettevõtte kvartalitulemused valmistasid pettumuse, vahendab CNBC.

  Teise kvartali müügi kasv jäi ootustele alla, mis tekitas spekulatsioone, et terve päeva jooksul pakutav hommikusöök (All-Day Breakfast) ja McPick 2 tooted ei anna soovitud tulemust.
  Ettevõtte puhaskasum oli 1,09 miljardit dollarit (1,25 dollarit aktsia kohta) ning käive 6,26 miljardit dollarit. Kohandatud kasum oli 1,45 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid, et ettevõtte kasum ulatub 1,38 dollarini aktsia kohta ning käive 6,27 miljardini.
  USA müügi kasv oli 1,8 protsenti, mis on tunduvalt väiksem kui analüütikute prognoositud 3,4 protsenti, selgub FactSeti andmetest. Globaalne müügi kasv oli 3,1 protsenti. Analüütikud ootasid 3,6protsendist kasvu.
  Kuigi ettevõtte tulemused jäid veidi ootustele alla, on tegemist juba neljanda kvartaliga järjest, mil müük kasvas, teatas ettevõte. „Me oleme oma äri muutmisel teinud edusamme vaatamata sellele, et mitmel turul on olukord vägagi väljakutsuv,“ ütles McDonald’si president ja tegevjuht Steve Easerbrook.
  Ettevõtte aktsia hind on täna langenud 4,5 protsenti 121,7 dollarini. Viimase aasta jooksul on aktsia kallinenud 25 protsenti, sest McDonald's suutis pärast langusaastaid käivet uuesti suurendada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.