Mait Kraun • 15. september 2016 kell 20:32

Börs: Apple veab aktsiaturge kõrgemale

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiad taastusid kahe kuu madalaimalt tasemelt, sest Apple’i aktsia jätkas tõusu ja nafta kallinemine turgutas energiasektori aktsiaid, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks kallines ning Apple’i aktsia on nelja päevaga tõusnud juba 12 protsenti. Indeks püsib 100 päeva libisevast keskmisest hinnast kõrgemal. USA tööstustoodang langes oodatust enam ning jaemüük kukkus prognoositust rohkem. Kehvad majandusandmed vähendasid tõenäosust, et Föderaalreserv järgmisel nädalal intresse tõstab.

Aktsiaturud on viimastel päevadel volatiilsemaks muutunud. See algas eelmise nädala reedel, mil investorid hakkasid muretsema, et keskpangad stimuleerivad majandusi edaspidi vähem.

USA aktsiaindeksite tõusu juhtis täna Apple – ettevõtte aktsia pani tõusma optimism iPhone 7 suhtes. Järgmisel nädalal toimuvad nii Jaapani kui ka USA keskpanga kohtumised. Täna teatas Inglise Keskpank, et jätab intressimäärad samaks ja jätkab rahatrükiga.

„Turgusid juhib praegu meeleolu, mitte loogika,“ ütles investeerimisfirma Fiduciary Trusti investeeringute juht Peter Andersen. „Kõik on ärevuses, sest ei saada aru, millised trendid praegu turgudel on. Investorid vaatavad ainult samal päeval ilmunud majandusandmeid ning püüavad selle järgi aru saada, kas Föderaalreserv plaanib intresse tõsta või mitte.“

S&P 500 indeks tõusis 1 protsenti 2147 dollarini. Alates reedest on indeks langenud 1,6 protsenti.

WTI toornafta kallines 0,8 protsenti ja lõpetas päeva 43,91 dollaril. Eelneva kahe päevaga kukkus nafta hind peaaegu 6 protsenti. Kulla hind langes 0,7 protsenti 1312 dollarini untsist.

Hetkel kuum