• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Apple veab aktsiaturge kõrgemale

  New Yorgi börsFoto: EPA

  USA aktsiad taastusid kahe kuu madalaimalt tasemelt, sest Apple’i aktsia jätkas tõusu ja nafta kallinemine turgutas energiasektori aktsiaid, vahendab Bloomberg.

  Standard & Poor’s 500 indeks kallines ning Apple’i aktsia on nelja päevaga tõusnud juba 12 protsenti. Indeks püsib 100 päeva libisevast keskmisest hinnast kõrgemal. USA tööstustoodang langes oodatust enam ning jaemüük kukkus prognoositust rohkem. Kehvad majandusandmed vähendasid tõenäosust, et Föderaalreserv järgmisel nädalal intresse tõstab.
  Aktsiaturud on viimastel päevadel volatiilsemaks muutunud. See algas eelmise nädala reedel, mil investorid hakkasid muretsema, et keskpangad stimuleerivad majandusi edaspidi vähem.
  USA aktsiaindeksite tõusu juhtis täna Apple – ettevõtte aktsia pani tõusma optimism iPhone 7 suhtes. Järgmisel nädalal toimuvad nii Jaapani kui ka USA keskpanga kohtumised. Täna teatas Inglise Keskpank, et jätab intressimäärad samaks ja jätkab rahatrükiga.
  „Turgusid juhib praegu meeleolu, mitte loogika,“ ütles investeerimisfirma Fiduciary Trusti investeeringute juht Peter Andersen. „Kõik on ärevuses, sest ei saada aru, millised trendid praegu turgudel on. Investorid vaatavad ainult samal päeval ilmunud majandusandmeid ning püüavad selle järgi aru saada, kas Föderaalreserv plaanib intresse tõsta või mitte.“
  S&P 500 indeks tõusis 1 protsenti 2147 dollarini. Alates reedest on indeks langenud 1,6 protsenti.
  WTI toornafta kallines 0,8 protsenti ja lõpetas päeva 43,91 dollaril. Eelneva kahe päevaga kukkus nafta hind peaaegu 6 protsenti. Kulla hind langes 0,7 protsenti 1312 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.