Mait Kraun • 23. märts 2017 kell 20:11

Börs: aktsiaturud hakkasid päeva lõpus langema

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud hakkasid õhtul odavnema ja lõpetasid päeva miinuses, sest vabariiklased lükkasid tervishoiusüsteemi üle hääletamise edasi, vahendab Bloomberg.

Taoline samm tekitas spekulatsioone, et Kongressis on president Donald Trumpi poliitikaid edaspidi raskem läbi suruda. Investoritele see ei meeldinud ning turud hakkasid päeva lõpus odavnema. Volatiilsusindeks tõusis 2,4 protsenti ja jõudis selle aasta kõrgeima tasemeni. Bloombergi dollariindeks kõikus tublisti, USA 10-aastaste võlakirjade tootlus tõusis 2,41protsendini.

Investorite optimism Donald Trumpi osas on hajumas, sest administratsioonil on poliitikate rakendamiseni veel pikk tee minna. Just ootused ja lootused panid aktsiaturud eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses kiiresti tõusma. Obamacare’i tühistamise ja asendamise hääletus võib toimuda uuesti homme.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,1 protsenti 2345 punktini. Finantssektor tõusis üle 1protsendi, langust juhtisid tehnoloogiafirmad. Stoxx Europe 600 lisas 0,9 protsenti ja lõpetas kolma päeva kestnud languse.

WTI toornafta hind langes 0,8 protsenti 47,69 dollarini, sest spekuleeritakse, et rekordilised USA naftavarud, mis on OPECi naftakärpeid ära nullinud, hakkavad lõpuks vähenema. Kulla hind kukkus 0,3 protsenti 1249 dollarini untsist. Enne tänast kallines kollane metall kuus päeva järjest.

Hetkel kuum