Indrek Mäe • 23. märts 2017 kell 6:36

Aasia turud pöördusid rohelisse, dollar endiselt nõrk

Jeeni nõrgenemine on tavaliselt Jaapani börsi turgutanud.  Foto: epa

Aasia turgudel oli pärast eilset langust taas võimalik näha optimismi, kuna kõik sealsed indeksid olid börsipäeva lõpus rohelises.

Nii näiteks kerkisid Hang Seng ja Asia Dow 0,03 protsendi võrra, samas kui Nikkei 225 kerkis 0,23 protsenti. Kõige rohkem oli plussis Sensex, seda 0,41 protsendiga. Singapuri börsiindeks kerkis seejuures 0,35 ning Shanhai börsiindeks 0,1 protsenti.

Jaapani turge toetas poliitilise skandaali tõttu nõrgenenud jeen. Nimelt tuli välja, et peaminister Shinzo Abe ja tema naisega heades suhetes olev rahvuslikult meelestatud grupil õnnestus osta riigimaad turuväärtusest madalama hinnaga. Seda sinna algkooli rajamiseks.

Mujal maailmas pärssis dollari tugevnemist endiselt president Donald Trumpi poliitika. Kuna Trumpil õnnestub tervishoiureformi läbisurumine oodatust aeglasemalt, on tekkinud kahtlused, kas ta suudab ellu viia ka teised planeeritud majanduskasvu toetavad meetmed. „Obamacare’i ümber pööramine on Trumpi jaoks suur väljakutse,“ ütles Forexi strateeg Masafumi Yamamoto. „Kui see ei õnnestu, kahjustab see kindlasti turge ning võib edasi lükata Trumpi teiste poliitikate elluviimist.“

Hetkel kuum