Mait Kraun • 30. juuni 2017 kell 18:38

Buffett teenib ühe tehinguga 12 miljardit

Berkshire Hathaway juht Warren Buffett.  Foto: Scanpix

Tuleb välja, et Warren Buffetti Bank of America investeering teenib talle peagi 12 miljardit dollarit kasumit, kirjutab Bloomberg.

Miljardär plaanib kuus aastat tagasi soetatud Bank of America aktsiate eelisostuõigust ära kasutada – toona panustas ta sellele, et USA suurpank suudab kinnisvarakrahhile järgnenud trahvid ära maksta, palju investorid aga kartsid, et pangal ei ole piisavalt kapitali. Buffettil oli aga õigus ning BofA aktsia on tõusnud rohkem kui kolm korda.

Berkshire teatas tänases avalduses, et eelisaktsiad konverteeritakse lihtaktsiateks siis, kui pank otsustab dividendi tõsta. Bank of America on aga teatanud, et dividendi plaanitakse tõsta kolmanda kvartali alguses.

Lihtaktsiate omandamine muudaks Buffetti ettevõtte suurimaks aktsionäriks (6protsendiline osalus). Buffetti teatas veebruaris investoritele saadetud kirjas, et eelisaktsiad vahetatakse lihtaktsiate vastu vaid ratsionaalsel ja matemaatilisel põhjusel – praegu teenitakse eelisaktsiatega 300 miljonit eurot dividendi aastas, kui lihtaktsiad hakkavad suuremat tulu pakkuma, siis tuleb need valida.

Bank of America ütles 28. juunil, et plaanib oma dividendi tõsta 60 protsenti, 12 sendini (kvartalis). Eelisaktsiad lihtsaktsiateks konverteerides saab Berkshire edaspidi 336 miljonit dollarit dividende. Aktsiate väärtus on aga kolmekordistunud, mis tähendab, et Buffett teenib tehinguga kokku 12 miljardit dollarit.

Hetkel kuum