• Jaga lugu:

  ÜRO kiitis Põhja-Korea sanktsioonid heaks

  ÜRO julgeolekunõukogu USA saadik Nikki Haley hääletamas Põhja-Korea sanktsioonide poolt.Foto: Reuters/Scanpix

  Kuigi ÜRO julgeolekunõukogu hääletas Põhja-Korea sanktsioonide poolt, ei kujunenud need nii karmiks kui USA esialgu soovis.

  ÜRO julgeolekunõukogu resolutsioon näeb ette Põhja-Korea naftatoodete piiramist ligikaudu poole võrra, tekstiiliekspordi keelustamist ning lisaks võimaldab resolutsioon karmimalt läbi otsida laevu, mis on teel Põhja-Koreasse või sealt saabuvad, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.
  Viieteistliikmeline julgeolekunõukogu ei läinud kaasa USA karmima ettepanekuga, mis nägi ette Põhja-Korea juhi Kim Jong-uni välismaal asuvate varade külmutamist ja naftatarnete peatamist tuuma- ja raketikatsetusi läbiviivasse riiki.
  Tekstiiliekspordi peatamisest saab Põhja-Korea Reutersi andmetel ligikaudu 750 miljoni dollari suuruse kahju. Pea 80 protsenti ekspordist läks Hiinasse.
  Hiina ja Venemaa teatasid, et nad loodavad konflikti lahendamisele diplomaatilisel teel.
  USA riigisekretär Rex Tillerson nõudis ka Põhja-Koreast saabuvate tööliste arvu piiramist. Bloombergi andmetel töötab praegu ligikaudu 60 000 põhja-korealast 50 erinevas riigis. Kokku teenivad nad erinevatel hinnangutel kuni 2,3 miljardit dollarit aastas – millest suurem enamus tagasi Põhja-Koreasse voolab. USA ÜRO saadiku Nikki Haley sõnul aitaks see „režiimi näljutada“ veel omakorda poole miljardi dollari jagu.
  Käesolevate sanktsioonide näol on tegu järjekorras üheksanda sanktsioonipaketiga, mida ÜRO Põhja-Korea vastu kasutab, alates 2006. aastast, mil riik tuuma- ja raketiprogrammiga algust tegi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Inbank suutis kasumit kolmekordistada
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.