Jaapanlaste ühisettevõte elektriautoturul

28. september 2017, 10:00
Toyota president Akio Toyoda ja Mazda tegevjuht Masamichi Kogai ühisel pressikonverentsil augustis.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170928/BORS/170929694/AR/0/AR-170929694.jpg

Kaks jaapani autotootjat Toyota ja Mazda teatasid ühisettevõtte loomisest, millega soovitakse pidada konkurentidega sammu elektriautode arendamises ja tootmises.

Toyota teatas, et ühisettevõte hakkab tootma väikesõidukitest keskklassi autodeni ja isegi väiksemaid veokeid. Ühisettevõttes omandab Toyota 90% osaluse. Mazda ja autoosade tootja Denso saavad kumbki ettevõtte 5% omanikeks. Mazda aktsia hind tõusis uudise peale 3%, Denso puhul 1,5% ja Toyota aktsia püsis stabiilne.

Mitmete riikide poolt nii Euroopas kui Aasias on viimastel kuudel avaldatud autotootjatele survet, plaanides järgmise kahe-kolme aastakümnega oluliselt piirata sisepõlemismootoriga sõidukite müüki või kasutamist.

Toyota on varasemalt hinna ja väikse sõiduulatuse tõttu nimetanud elektri autode tootmist kasutuks. Küll aga plaanitakse nüüd paari aasta jooksul siseneda Hiina turule elektrimootoriga sõidukiga. Mazda plaanib elektriautoga välja tulla aastaks 2020.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. September 2017, 09:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing