Rait Kondor • 30. juuli 2018 kell 20:32

Börs: aktsiaturg langeb kolmandat päeva järjest

Foto: Scanpix

USA aktsiaturg langes esmaspäeval kolmandat päeva järjest, kui eelmise nädala oodatust kehvemad tulevikuprognoosid Facebookilt ja Twitterilt tõid investorite-poolse müügisurve.

S&P 500 indeks langes esmaspäeval 0,58% ning Nasdaqi tehnoloogiaindeks langes 1,39%.

Täna jätkus Twitteri ja Facebooki aktsia hinnalangus, kui esimene langes 8,1% 31,37 dollarini ning teine 2,2% 171,06 dollarini. Samuti langes Netflixi aktsia 5,7% 334,96 dollarini. Lisaks võib mainida Amazoni ja Microsofti aktsia 2,1% suuruse languse.

Edukalt läks arvutiprotsessorite tootja AMD käsi, kui aktsia tõusis 2,5% 19,42 dollarini. AMD aktsia sai eelmisel nädalal tuge headest kvartalitulemustest ning samuti suurkonkurent Inteli oodatust aeglasemast uue põlvkonna mikrokiibi turuletulekust.

Naftahinna ligi 2% suuruse tõusu tõttu oli üheks edukamaks sektoriks täna naftaväljade teenindussektori aktsiad, mis tõusid enamasti vahemikus kaks kuni neli protsenti. Nokia aktsia tõusis USA turul 1,76% 5,49 dollarini peale seda, kui sai USA telekommunikatsioonifirmalt T-Mobile, suure, 3,5 miljardi dollari väärtuses tellimuse 5G võrgu rajamiseks.

Apple’i aktsia langes täna 0,56% 189,91 dollarini ning investorid ootavad pingsalt börsi kõige suurema ettevõtte majandustulemusi, mis tulevad teisipäeval peale aktsiaturu sulgemist.

Hetkel kuum