• Jaga lugu:

  Ummikus Brexiti kõnelused panid naela kukkuma

  Suurbritannia naelFoto: EPA

  Briti nael kukkus reedel järsult, sest riigi peaminister Theresa May hoiatas, et Brexiti läbirääkimised on jõudnud ummikusse.

  Naelsterlingu kukkumine oli suurim alates eelmise aasta novembrist. May ütles, et Suurbritannia ja Euroopa Liit on võtmetähtsusega küsimustes eri meelt ning kinnitas, et tehingu tegemata jätmine on parem kui kehv tehing. Briti ajalehed kirjutasid, et Euroopa Liidu Salzburgi kohtumisel „alandati“ Mayd.
  „Praegu on seis selline, et Suurbritannia ei liigu May juhtimisel,“ ütles National Australia Banki strateeg Gavin Friend. „See ei ole naela jaoks positiivne ja me jääme oma arvamuse juurde, et viimasel kahel nädalal toimunud naela kallinemine on läinud liiga kaugele.“
  Nael kukkus pärast May avaldusi 1,5 protsenti, 1,3064 dollarini. Neljapäeval tõusis kurss vahepeal 1,3298 dollarini, mis on kõrgeim tase alates juulist. Briti 10aastaste võlakirjade tootlus langes kolme baaspunkti võrra, 1,56 protsendini.
  Kui britid ja EL ei suuda kokkuleppele jõuda, siis kukub nael sama palju kui pärast 2016. aasta referendumit, ütlevad strateegid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.