• Jaga lugu:

  Kas tahad korterit üürida Maxima või Stockmanni kliendile?

  Enne kinnisvarainvesteeringu tegemist on investoril oluline kindlaks teha, kes ta investorina on ja mida ta üldse otsib, õpetas kinnisvarainvestor ja koolitaja Peeter Pärtel.

  Peeter Pärtel jagas Kinnisvarakonverentsil näpunäiteid, kuidas enda strateegia kinnisvarainvestorina läbi mõelda.
  Kes on sinu sihtklient – Maxima klient või Stockmanni klient?
  Need inimesed eeldavad täiesti erinevat teenindust, rääkis Pärtel. „Minule meeldib Maxima klient, sest Maxima klient helistab ainult siis, kui internet ei tööta. See, kui küte ei tööta paar nädalat, pole probleem.“ Maxima klient ostab funktsiooni ja kui see on olemas, siis tema jaoks pole mõtet valida köögitehnikat kaubamärgi järgi, rääkis Pärtel.
  Stockmanni kliendi puhul võib eeldada, et tuleb ka lambipirni ise vahetama minna, rääkis Pärtel kogemusest.

  Minule meeldib Maxima klient, sest Maxima klient helistab ainult siis, kui internet ei tööta. Stockmanni kliendil tuleb ka lambipirni ise vahetama minna.

  Teadlikult tuleb minna kliendi mõttemaailma ja pakkuda talle vastavat teenust. Kui pakud Maxima kliendile Stockmanni teenindust, maksad sa üle ega suuda tootlust tagasi teenida, rääkis Pärtel. Stockmanni kliendile Maxima teenindust pakkudes jääd kliendist ilma. „Vali sellist tüüpi klient, kellega sa ise kõige rohkem samastud,“ õpetas Pärtel.
  Haldamine – kes on esimene kontakt, kes üürnike telefonikõnedele vastab?
  Parim viis õppida on üürikinnisvara algul ise hallata, räägib Pärtel. „Ei ole päris nii lihtne, et annad võtmed üle ja võtad aasta pärast tagasi ja vahepeal midagi ei toimu,“ rääkis ta.
  Nii õpid tundma kliente ja nende vajadusi ning mõistad, mille eest sa hiljem haldurile maksaksid. Samuti annab kogemust ka haldamise eest ülemaksmise vastu.
  Naabruskond vs. maailm
  Kinnisvara asukoht on tihedalt seotud haldusega. „Kui tahad ise hallata, siis valid suure tõenäosusega enda naabruskonna,“ ütles Pärtel.
  Hea reegel on viie minuti raadius. Kui on vaja korteris kiiresti midagi teha, siis pääseb sinna kiiresti kohale ega pea kulutuma oluliselt aega ja ressursse, seletas Pärtel.
  Kuid samas saab kinnisvara omada ka kogu maailmas. USA turu puhul soovitab Pärtel otsida terminit „Turnkey investing,“ mille puhul pakutakse täisteenust alates objekti otsimisest kuni täishalduseni. Sellisel juhul tuleb teha korralik eeltöö, et petta ei saaks.
  Enda raha või teiste raha?
  „Minu valik on kasutada teiste raha, isegi kui mul on enda raha olemas,“ rääkis Pärtel. „Lihtsalt mängu ilu pärast tahan teiste raha kasutada. Ma tean, kuidas teiste raha kasutada, siis miks mitte seda kasutada.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.