• Jaga lugu:

  HKScan on Soome börsi viletsaim

  HKScani Rakvere lihakombinaatFoto: Meelis Meilbaum, Virumaa Teataja/Scanpix

  Rakvere lihakombinaadi omanikul HKScanil on Soome börsifirmadest kõige kehvemini käinud, võtab tulemuste hooaja kokku Kauppalehti.

  Lihatööstuskontserni tulemus on kahanenud 12 kvartalit järjest. Kauppalehti kirjutab, et ettevõtte majandustulemuste aruannet oli valus lugeda, kolmanda kvartali ärikahjum oli 10,1 miljonit eurot.
  Üheksa kuuga on kahjumit kogunenud 46 miljonit eurot. HKScani raskustega käivitatud Rauma broileritehase osa kahjumis oli 30,9 miljonit eurot.
  Kauppalehti hinnangul on lihatööstus raskes seisus. Sügisel välja lastud 40 miljoni euro suuruse hübriidvõlakirja raha on otsas. Septembri lõpus oli ettevõtte kassas raha 13 miljonit eurot ehk sama palju kui juuni lõpus.
  Kahanevad tulemused kajastuvad ka aktsia hinnas, mis on aastaga 40 protsenti kukkunud. Nõrgast tulemusest hoolimata pole ettevõte kasumihoiatust andnud. Tegelikult ei anna HKScan investoritele selget tulevikuviidet, kuivõrd selle vaade aastatulemustele ei sisaldanud mingeid numbreid võimaliku käibe kasvu ega kasumi kohta.
  Nõrga tulemusega paistis silma ka mööblitootja Martela, mille numbrid liiguvad allamäge seitsmendat kvartalit järjest. Ärikasum kukkus kolmandas kvartalis 1,7 miljoni pealt nulli. Oktoobris andis ettevõtte kasumihoiatuse, kus märkis, et käive ja kasum püsivad varem ennustatud kasvu asemel mulluses suurusjärgus.
  Nordea, liftitootja Kone, hügieenitoodete valmistaja Suominen, küberturvafirma F-Secure ja Raisio järgnevad kuue kahaneva kvartaliga. Kusjuures enne seda oli Kone 46 kvartalit järjest kasvanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Tallinna linnaettevõtte juhatuse liige sai süüdistuse
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.