Rait Kondor • 12. aprill 2019 kell 17:08

Disney voogedastusteenuse teade viis aktsia rekordtasemele

Disney tegelaskujud Miki-Hiir ja Minni-Hiir Hiinas Shanghais toimunud "Lõvikuninga" esietedusel.  Foto: AFP

Walt Disney Company aktsia jõudis täna rekordtasemele, kui turul võeti optimistlikult vastu uudis sügisel avatava Disney+ voogedastusteenuse kohta, vahendab Bloomberg.

Disney+ voogedastusplatvorm avatakse 12. novembril ning selle tellimishinnaks saab 7 dollarit kuus, mis viitab agressiivsele võitlusele koduse rivaali Netflixiga ning teiste voogedastusteenuse pakkujatega.

Investoritele Disney uudis meeldis, nii et see viis Disney aktsia 12% plussi, tähistades Disney aktsia jaoks suurimat ühepäevast tõusu pärast 2009. maid. Disney aktsia hind jõudis täna päeva sees rekordtasemele 130,90 dollarit. Netflixi aktsia langes uudise peale 3,8%.

Disney voodedastusplatvormi kuutasu on neli dollarit soodsam, kui Netflixi kõige populaarsema teenusevaliku 11-dollariline kuutasu. Disney+ osas ei oota Disney kasumisse jõudmist enne viie aasta möödumist, mis tähendab lähiaastatel tõsist lööki Disney finantsnäitajatele.

Sisu poolest panustab Disney+ lastesõbralikule progammile, mille seas on muuhulgas 13 klassikalist joonisfilmi, 21 Pixari filmi, originaalseriaalid ning Disneyle kuuluvad Marveli ja Star Warsi filmid.

“Me oleme kindlad, et tegemist on tootega, mida inimesed soovivad massiliselt endale tellida,” ütles Disney tegevjuht Bob Igeri Bloomberg TV-le.

Disney+ tuleb esmalt turule USA-s, Lääne-Euroopas ja Aasias Disney majandusaasta esimeses kvartalis, kalendriaasta lõpus. Aasta hiljem jõuab see Ida-Euroopasse ja Ladina-Ameerikasse.

Disney plaanib järgmisel aastal voogedastusprogrammi jaoks kulutada üks miljard dollarit ning ei oota sellelt kasumit, enne kui 2024. majandusaastal, kui platvormil võiks nende hinnangul olla 60 - 90 miljonit tellijat. Kaks kolmandikku tellijatest võiks ettevõtte prognoosi kohaselt olla väljaspool USA-d.

Hetkel kuum