Ryanair kutsub hädamaandumisele

Ryanairi lennuk.  Foto: EPA
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Ryanairi tulemused tekitavad minus küsimuse, kas võtta pisike kahjum ja lahkuda kukkuva lennuki pardalt või uskuda, et ettevõte suudab oma nina taas taeva poole keerata.

Kõrge kütuse hind, 20protsendiline palgatõus pilootidele, madalam lennupileti hind ning streigid vanas Euroopas on vaid osa põhjustest, mille abil lennuettevõtte tegevjuht Michael O’Leary põhjendas kasumi vähenemist viiendiku võrra. Investoreid need põhjendused aga ei veena ning firma turuväärtus kukub kivina - lennufirma aktsia maksab hetkel Londoni börsil 14,27 eurot.

Rohkem kui 8protsendiline langus pärast tulemuste avaldamist on aktsia väärtuse viinud ka allapoole minu keskmist soetusmaksumust. Kui jupi kaupa ostes maksis üks lennufirma aktsia minu jaoks 14,73 eurot, siis hetkel tähendaks 500-väärtpaberilisest positsioonist loobumine minu jaoks 230 euro suurust kahjumit. Usuksin ma aga ettevõtte tugevasse kasvupotentsiaali, tekiks mul võimalus oma praegust soetusmaksumust veel allapoole keskmist.

Skeptilised analüütikud

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt