Raamatupidamisbüroo FMJ – kliendid ei vaja pakette, vaid teenust vastavalt vajadustele

FMJ Tartu kontori raamatupidajad Riina Oja, Tiina Timmotalo, Liilian Joost  

2018. aastal 20. tegevusaastat tähistanud raamatupidamisettevõtte FMJ OÜ tegevjuhi Kaie Moisa sõnul on raamatupidajad õnnelikud inimesed, kelle töö ei ole kunagi igav. Tartus ja Jõhvis kontorit pidav ettevõte töötab põhimõttel pakkuda klientidele vajaduspõhiseid teenuseid, mitte pealesurutud teenusepakette.

„Raamatupidamine on viimase 20 aasta jooksul tohutult muutunud ja muutub ka edaspidi. Ja ajaga tuleb kaasas käia ja mõte peab raamatupidajatel kogu aeg liikuma, sest muutuvad nii seadusandlus, arvestuspõhimõtted, töövahendid kui ka programmid,“ sõnab Moisa, lisades, et seejuures on oluline, et raamatupidamisteenuse pakkuja oleks kliendikeskne, paindlik ja operatiivne. „Meie võtame alati rõõmuga vastu kõik, kes vajavad raamatupidamisarvestust. Kuigi meie bürood asuvad Tartus ja Jõhvis, teeb internet võimalikuks teenindada kliente ka kaugemalt. Aga meile meeldib ka, et endiselt on olemas kliente, kellega saab ühiselt maha istuda.“

FMJ OÜ peamine tegevusala on raamatupidamisteenuse pakkumine, sealhulgas ärikonsultatsioonid, maksunõustamine, personaliarvestuse korraldamine ja muu administratiivne, mida klient vajab. Ettevõtte kliendibaas on kirju alates osaühingutest ja aktsiaseltsidest kuni FIEde, sihtasutuste, MTÜde ja korteriühistuteni.

Üheks olulisemaks sammuks raamatupidamisfirma ajaloos võib pidada lisaks Tartule kontori avamist Jõhvis aastal 2009. Tänu headele klientidele, kes olid ja on siiani FMJ OÜ parimad reklaamijad, saavutati kiirelt arvestatav kliendiportfell ning täna võib ettevõtet nimetada Ida-Virumaa üheks kaasaegsemaks raamatupidamisbürooks. Ida-Virumaa vajab väga modernseid ja väärtust loovaid ärikeskkonna tugiteenuseid ja nii on ka FMJ saanud klientidelt kiita, kui tänu kohalikule kvaliteetsele raamatupidamisettevõttele jääb ära vajadus Tallinna või Tartusse sõitmiseks.

„Tegelikult on see õnn, et meil on kontor nii Tartus kui ka Jõhvis. Jõhvi kontori olemasolu on andnud meile võimaluse investeerida ja areneda ka raskematel aegadel, samas kui suur konkurentide arv Tartus on hoidnud üleval vajadust pidevalt olla värske ja nähtav,“ sõnab ettevõtte tegevjuht.

Bürokraatia ei tohi saada hea äriidee takistuseks

Palju kardetakse, et teenust ostes jääb raamatupidaja kaugeks ja võõraks, teeb ära vajalikud toimingud, aga sisulist abi ei anna. FMJ klientide seas on selliseid, keda külastatakse peaaegu igapäevaselt ja kliente, kelle juures töötavadki FMJ raamatupidajad mõned päevad kuus. „Meil on büroosiseselt väga tugev meeskonnatöö – kuigi igal kliendil on oma pearaamatupidaja, on ka suuremaid kliente, kellega tegeleb samaaegselt näiteks kolm raamatupidajat, igaühel oma kindel valdkond ja töölõik. Oleme viimastel aastatel arendanud töökeskkonda ja suurendanud andmete säilitamise turvalisust. Meie eesmärk on olla kliendi jaoks alati olemas. Meil ei ole valmis teenusepakette, vaid kujundame need just vastavalt iga kliendi vajadusele. Pakume väga palju lisateenuseid – lisaks töötasude arvestusele pakume kogu personaliarvestuse teenust, sealhulgas lepingute koostamine, muutmine, töökorralduseeskirjad, ohutusjuhendid, igasugused eriolukorrad,“ loetleb Moisa.

Samuti tehakse aktiivset koostööd juristidega, püüdes suure osa klientide administratiivküsimusi nende eest ära lahendada ning vajadusel teenuseid vahendada. „Raamatupidamisprogrammide osas oleme samuti väga paindlikud – meil on praegu kasutusel üheksa erinevat programmi! On kliente, kes tulevad kindla programmisooviga, ja on kliente, kellega koos valime sobiva. Peamised tööpõhimõtted on ju kõikidel raamatupidamisprogrammidel samad ja oleme alati valmis uusi teadmisi ning oskusi omandama.“

Moisa sõnul toetab FMJ väga suhtumist, et administratsioon ei tohi tappa head äriideed ja nii püütakse olla ka ise ettevõtjatele õpetajad ja mentorid, et soovi korral saaksid ettevõtjad ise oma raamatupidamise tehtud. „Jagame rõõmuga teadmisi ja konsultatsioone, oleme käinud pidamas koolitusi raamatupidamisest. Pakume ka seda varianti, et ettevõtja saab tulla meie kontorisse ise oma raamatupidamist tegema, teades, oleme kohe kõrval ja vajadusel aitame. Miks me seda teeme? Meie elu on samuti lihtsam, kui ettevõtja teab juba midagi raamatupidamisest. Ja üldiselt on ikkagi nii, et kui firma kasvab ja areneb, ei ole ettevõtjal aega iga asjaga ise tegeleda, ta soovib keskenduda ettevõte tegevusele ja meie näol leiab ta hea partneri, kelle kätte usaldada oma paberimajandus.“

www.fmjraamatupidajad.ee

Hetkel kuum