• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas Eesti tiiger Soome kinni püüab

  Soomele järelejõudmise teema püstitajad kujutavad Soomet lootusetult sotsiaaldemokraatia kütkes hullude ametiühingute maana ja Eesti tiigrina, kes on kapitalistliku majandamise nipid selgeks saanud ning võib neid ka tuimadele põhjamaalastele õpetada, kirjutab TLÜ Eesti Tuleviku-uuringute instituudi direktor Erik Terk.

  Sellegipoolest ei ole järelejõudmise temaatika ainult ideoloogiline manipulatsioon, leiab Terk. Pole põhjust kujutada Eestit igavesele mahajäämusele määratud kehvema väikevennana. Me pole ju geneetiliselt alaväärtuslikud, ei meie asukohas ega geopoliitilises asendis ole midagi, mis sunniks pessimist olema.
  Pärast viimast sõda oli Soome mahajäämus Rootsist oluliselt suurem kui Eesti praegune jämedalt kahekordne mahajäämus Soomest. Enne 90. aastate lama oli Soome aga majanduslikult arengult, ehkki mitte veel nn vana jõukuse poolest Rootsil järel. Järelejõudmine on võimalik.
  Ent Tergi hinnangul on raske põhjendada, kuidas saab Eesti majandus hoogsalt kasvada, sellal kui Soome majandus, millest me oleme tugevas sõltuvuses, teeb vähikäiku. "Kui kasutada järelejõudmismängus analoogiana paradoksi Achilleusest ja kilpkonnast, siis saame nentida vähemalt seda, et Soome ei ole kilpkonn. Eesti ei ole (veel) Achilleus."
  Pikemalt loe homsest Äripäevast. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
RMK võtab tööle IT-osakonna juhataja
RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsataimi ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks loob RMK looduses liikumise võimalusi oma puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust. RMK-s töötab 700 inimest.
RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsataimi ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks loob RMK looduses liikumise võimalusi oma puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust. RMK-s töötab 700 inimest.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.