Karl-Eduard Salumäe • 9. september 2020 kell 9:02

Rahapesukahtlus võib tabada ükskõik keda

Vasakult: nõustamisagentuuri Grant Thornton riskijuhtimise valdkonna juht Kai Paalberg, Creditinfo äriarendusdirektor Jaanus Leemets ja Creditinfo Tunne Oma Klienti tooteomanik Rita Viitmann  Foto: Karl-Eduard Salumäe

Pahatihti jätavad ettevõtted rahapesu tõkestamise seaduses nõutud tehingupartneri taustakontrolli tegemise liiga hilja peale. Mõnikord pannakse enne kaupki teele.

Praktikas võib see kaasa tuua näiteks selle, et tehingu katkestab hoopis pank, kelle kontroll tuvastab riski.

Nii selgub seekordsest „Kasvukursil“ saatest, mis räägib rahapesust. Praktiliselt iga ettevõte võib saada rahapesijate poolt ära kasutatud ning sattuda seeläbi seadusega pahuksisse. Saates kuuleb, mida teha, et nii ei juhtuks.

Teemat aitavad lahata nõustamisagentuuri Grant Thornton riskijuhtimise valdkonna juht Kai Paalberg, Creditinfo Tunne Oma Klienti tooteomanik Rita Viitmann ja Creditinfo äriarendusdirektor Jaanus Leemets. Vestlust juhib Karl-Eduard Salumäe.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum