Artikkel
 • Jaga lugu:

  Ajaloolise Mercedese eest maksti 135 miljonit. Kas paremat autotootjat üldse ongi?

  1955. aasta Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé, mille Mercedes müüs äsja rekordilise 135 miljoni euro eest anonüümsele ostjale. Tehingu käigus lepiti kokku, et teatud puhkudel näidatakse autot avalikkusele ka edaspidi.Foto: Mercedes-Benz AG

  Räägitakse, et Mercedese võistlusautode konstruktori Rudolf Uhlenhauti saabumist Stuttgarti peakontorisse oli pikalt ette kuulda. Musklis mootori müdin pani sõrmed trükimasinatelt tõusma ning pilgu aknast välja pöörama.

  Hääl muutus üha valjemaks, tuli aina lähemale. Hetkeks, mil imeilusat kupeed väravast sisse veeremas nägi, oli see juba kõikevaldav. Mõni ime, arvestades, et sisuliselt oli tegu katusega F1-autoga. Ühega kahest omasugusest.
  Seejärel vaikus. Herr Uhlenhaut oli majas.
  Teine legend pajatab, kuidas Rudi Uhlenhaut hakkas koosolekule hilinema, mistap läbis 220kilomeetrise distantsi mööda Autobahn'i tulistades vähem kui tunniga. Oli 1950ndate keskpaik, mil Saksamaa teedel popsutasid 25hobujõulised Volkswageni Põrnikad.
  Nüüd müüs Mercedes-Benz tollesama auto maha. Jahmatava 135 miljoni euroga. Varem pole ühegi neljarattalise eest ligilähedaseltki sama palju makstud.
  Sellest ajendatuna räägibki Äripäeva raadio autosaate värske osa Mercedestest. Mis teeb Mercedes-Benz 300 SLRi kupeeversiooni – paremini tuntud kui Uhlenhaut Coupé – ikkagi nii-nii hinnaliseks? Kas Mercedes on maailma parim autotootja, nagu sageli seda tiitlit talle omistatakse?
  “Autojuttude” saatejuhi Karl-Eduard Salumäe vestluskaaslane on kauaaegne autoajakirjanik Tõnu Korrol. Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Nüüd tuleb teisaldada ka Stalnuhhinid
Narva on osa Eestist. See tähendab, et nagu mujalgi Eestis, euroopalike väärtustega demokraatlikus õigusriigis, peab võim keskenduma vaba majandusruumi loomisele, mis tooks lennukaid äriplaane ja investeeringuid, tagamaks kodanikele järjest parema elujärje, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Narva on osa Eestist. See tähendab, et nagu mujalgi Eestis, euroopalike väärtustega demokraatlikus õigusriigis, peab võim keskenduma vaba majandusruumi loomisele, mis tooks lennukaid äriplaane ja investeeringuid, tagamaks kodanikele järjest parema elujärje, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Saudi Araabia investeerimisfond ostis 7 miljardi eest USA aktsiaid
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Tallinna korterihindade tõus pidurdus
Möödunud suvest püstloodis kasvanud ruutmeetri hind Tallinna korteriturul näitas juulikuus lõpuks rahunemise märke. Juulis maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2935 eurot.
Möödunud suvest püstloodis kasvanud ruutmeetri hind Tallinna korteriturul näitas juulikuus lõpuks rahunemise märke. Juulis maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2935 eurot.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.