Obskuurne majandus: Soome teadlased toodavad õhust toitu
Teadlased Soome idufirmast tõestavad, et tegelikult võiks saada küll ära elada õhust ja armastusest. Nimelt võtsid nemad õhust toidu tootmiseks appi ühed teatud mikroobid.
Selline näebki välja Soleiniks nimetatud pulber, millest saab teha jäätis, pastat, leiba ja veel palju muud. Selle tootmiseks oli vaja lämmastikku, süsihappegaasi ja neist toituvaid mikroobe.
Foto: solarfoods.com
Kas tulevikuvalk toidus võiks kasvada põllumaata, kuula saatest “Obskuurne majandus”.
Kas te olete kuulnud midagi sädeluse vandenõust, mis viimastel aastatel on levinud? Ilmselt palju ei ole, kuid see puudutab säratükikesi, inglise keeles glitterit.
Investeerimisfännidele ja võib-olla alles rahatarkuse õppijatele võiks väga meeldida üks baar Barcelonas Hispaanias. Dow Jonesi baar, mis on nime saanud niisiis Dow Jonesi tööstuskeskmise indeksi järgi.
Eestis visatakse ära 51% katkistest töörõivastest, millest 30% jõuab prügilatesse, paljastab Norstati uuring. Lindström aga parandab ja digitaliseerib töörõivaid, vähendades jäätmete hulka ja suurendades tööstuste efektiivsust.