Ärikonsultantide TOP: kõige edukamad nõuandjad

04. detsember 2017, 06:00
Jüri Raidla.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171204/STANDARDTOP/171139989/AR/0/AR-171139989.jpg

Ärikonsultatsioonifirmade TOPis troonivad eeskätt advokaadibürood ja advokaadibüroode maailmas on viimasel aastatel nähtud pereheitmisi. Põlvkonnad vahetuvad ja vanad tipud ei pruugi uutes tingimustes enam tippu jääda.

Muutustest pole puutumata jäänud ka audiitorfirmade turg. Grant Thornton Baltic OÜ juhtiv partneri Mati Nõmmiste sõnul väheneb audiitorfirmade ring, kes seni avaliku huvi üksusi auditeerisid – kui varem oli neid umbes 15, siis nüüd vastab audiitorettevõttele esitatavatele nõuetele vaid nn Suur Nelik ehk KPMG, Ernst&Young, PwC, Deloitte.

Valdkonna TOPi pääsemine­

Valdkonna tegevuse osakaal käibest pidi olema vähemalt 51%. Äripäev võttis äriregistrist eelmise aasta majandustulemuste põhjal valdkonna müügitulult suuremate ettevõtete andmed. Osalesid kahel viimasel majandusaastal tegutsenud firmad, kelle majandustulemused olid äriregistris andmete kogumise ajaks.

Ettevõtted seati pingeritta kuue näitaja põhjal: 2016. aasta müügitulu, müügitulu kasv võrreldes 2015. aastaga, 2016. aasta ärikasum, kasumi kasv võrreldes 2015. aastaga, rentaablus ja varade tootlikkus aastal 2016. Iga näitaja põhjal reastati edetabelid, iga koht järjestuses andis vastava arvu punkte. Punktid liideti. Võitis vähim punkte kogunud ettevõte.

Kui ettevõtet edetabelis ei ole, siis kas ei olnud aktiivset majandustegevust kahel täielikul majandusaastal (2015–2016), viimase või kahe viimase aasta keskmine omakapital oli negatiivne või puudus edetabeli koostamise ajal äriregistris majandusaasta aruanne, ettevõte oli kustutatud, likvideerimisel, pankrotis või suure maksuvõlaga. Ei osalenud ka konsolideeritud emaettevõtte tütarfirma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2017, 16:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing