Jeff Bezos.  Foto: AP Photo / Scanpix

Geeniuse rahamasin: kuidas Jeff Bezos garaažifirma hiiglaslikuks kasvatas

Aivar Õepa • 3. veebruar kell 15:33

Amazon on kasvanud veerand sajandiga raamatupoest oma geniaalse asutaja Jeff Bezose garaažis maailma suurimaks internetikaubamajaks. Nüüd, 25 aastat pärast asutamist, otsustas Jeff Bezos firma eesotsast lahkuda.

Jeff Bezos sündis 12. jaanuaril 1964 kui Jeffrey Preston Jorgensen. Tema bioloogiline isa Ted Jorgensen kohtus Jeffi ema Jacklyn Gisega keskkoolis. Gise oli 17aastane, kui Jeff sündis, Jorgensen kaks aastat vanem. Jorgensen, kes sai jalgrattapoes palka 1,25 dollarit tunnis ning vabal ajal esines koos tänavaveiderdajate trupiga üherattalisel jalgrattal trikitades, ei toonud koju just palju raha. See-eest oli tal komme väga palju juua ja peatselt sai Jeffi emal sellest villand. Nad lahutasid, kui Jeff oli pooleteistaastane.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum