7. jaanuar 1996 kell 22:00

Ookeani pankrotihaldurid müüsid laeva

«Müük oli kooskõlastatud pankrotitoimkonnaga,» lausus Ookeani pankrotihaldur Arno Mägi. «Vabanesime ühtlasi laeva ületoomise kuludest ja meeskonna palganõuetest, sest ostja kohustus maksma meeskonna saamata jäänud töötasu.» Mägi tunnistas, et tegu oli sundmüügiga. «Pidime kiiresti leidma raha, et katta Ookeani töötajate koondamistasud,» lausus ta.

Ka Ookeani pankrotihaldurite abi vandeadvokaat Urmas Arumäe pidas laeva müüki soodsaks. «Laev oli juba tegelikult mitu kuud ostja valduses,» rääkis Arumäe. «Georg Kask oli üks kolmest Kaplinnas arestitud laevast. See laev õnnestus meil läbirääkimiste tulemusel siiski aresti alt vabastada.»

Ookeani pankrotihaldurid tõdesid, et kahe Kaplinnas aresti all oleva laeva saatus on ebaselge. Laevad arestiti võla katteks oktoobris. LAVi ülemkohus on 1. veebruariks välja kuulutanud laevade müügioksjoni. Laevameeskonnad, kokku 120 meest, saadeti enne aastavahetust Eestisse tagasi. «Kui laevad müüakse oksjonil, ei saa pankrotipesa sentigi. Seepärast teeme kõik, et saaksime laevu ise müüa,» rääkis Arno Mägi.

Urmas Arumäe sõnul lähtusid Kaplinna ?erif ja LAVi ülemkohus varem sellest, et laevade arestitaotlused tehti enne Ookeani pankrotimenetlust.

«Tänu kirjavahetusele on nad hakanud mõistma meie seisukohta, et Ookeani pankrotimenetlus ei alanud mitte pankroti väljakuulutamisest, vaid hagi sisseandmisest,» rääkis Arumäe. «Et Kaplinna ?erif ja LAVi ülemkohus on praegu kahevahel, on meie kohus kasutada ?anssi, et arest laevadelt maha võetaks.» ÄP

Hetkel kuum