• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ookeani pankrotihaldurid müüsid panditud laevad

  Mägi sõnul ei näinud nad laevade müümisel mingit riski, kuigi sel ajal ei olnud veel olemas riigikohtu määrust registerpandi asjus. «Me ei pidanud vajalikuks laevade müümisel konsulteerida pandipidajatega,» kommenteeris Mägi. «Eeldasime, et oskame lugeda pankrotiseadust.»
  Kuigi riigikohus ei rahuldanud 22. mail Ookeani pankrotihaldurite esindaja, vandeadvokaat Aivar Pilve erikaebust ega muutnud Tallinna ringkonnakohtu tsiviilkolleegiumi määrust, tõdeb riigikohus, et pankrotiseadus ei keela halduril pankrotivara müüa ega nõua pandipidaja nõusolekut. «Pankrotiseadusest tuleneb, et pankrotiotsuse alusel moodustub võlgniku varast pankrotivara ja võlgniku vara valitsemise õigus läheb üle kohtu ja võlausaldajate järelevalve all tegutsevale haldurile,» on kirjas riigikohtu määruses. «Laevad Moonsund, Stralsund, Georg Kask, Georg Lurich ja Eestirand II olid RASi Ookean vara, mis tuli arvata pankrotivaraks, sõltumata nende koormamisest registerpandiga.» Kohtumäärus ütleb sõna-sõnalt, et registerpandiga koormatud vallasasja (laevad) müük pankrotimenetluse käigus on võimalik ilma registerpandi kustutamiseta laevaregistrist.
  Tallinna linnakohus rahuldas 04.12.95 pankrotihalduri Mägi avalduse ja tühistas laevadele pandud aresti ning kustutas registerpandi. Tallinna ringkonnakohus rahuldas 21.02.96 välispankade erikaebuse ning tühistas linnakohtu määruse osa, millega kustutati registerpant aresti alt vabastatud laevadelt. Ookean pantis 04.03.94 kuus Moonsund-tüüpi laeva välispankadele.
  Mägi keeldus täpsustamast, kellele laevad müüdi. «Müügitehing on konfidentsiaalne,» lisas ta. «Läbirääkimised käisid mitu kuud mitme potentsiaalse ostjaga. Uurisime hoolega ostja tausta, sest arvestasime võimalusega, et tegu võib olla blufitud pakkumusega. Müük toimus olukorras, kus välispankadest pandipidajad oleksid võinud teha kõikvõimalikke takistusi.» Mägi kinnitusel garanteeris laevade müügi üks Eesti suuremaid panku.
  «Et müüsime dollarites, võitis pankrotipesa ainuüksi tänu kursimuutusele miljoneid kroone,» lisas Mägi.
  Nüüd on kõik kuus panditud laevad müüdud: Heinaste 2,8 mln USD eest Iiri firmale. Moonsund ja Georg Lurich 2,4 mln ning Georg Kask 1,2 mln USD eest firmale LAVist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Rimi tõstab rekordiliselt palka, olles valmis enamakski
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Sberbank ostab Stockmanni nime all toimiva Venemaa ettevõtte
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.