10. detsember 1996 kell 22:00

Vana Tallinna saab Silja Line Hansatee ja Inreko on lahus

Inreko Laevade ASi juhatuse esimees Henn Ruubel väitis, et firmal on piisavalt informatsiooni, mille põhjal juba täna otsus vastu võtta. Kui laev hakkab sõitma Silja Line'i kaubamärgi all, ei tähenda see veel, et soomlased peaksid siia mingit kapitali tooma, lausus Ruubel.

Ruubel lisas, et kuigi läbirääkimisi peeti ka firmaga Eestin Linjat, on koostöö nendega välistatud.

Reedel väitis Inreko Laevade peadirektor Enn Rohula, et soomlastega pole Vana Tallinna liinile toomise suhtes mingeid läbirääkimisi peetud. Ta on öelnud ka, et pole välistatud Inreko Laevade opereerimine selle laevaga.

Homme Tallinna--Helsingi laevaliinile tagasi pöörduva Vana Tallinna peal käib ASi Hansatee peadirektori Enn Pandi sõnul praegu inventuur, mille käigus selgub, kui suures väärtuses on laeval Hansatee soetatud kaupa. Inreko Laevad peavad selle kauba välja ostma.

Henn Ruubel kinnitas, et leping väljaostetavate kaupade suhtes on juba sõlmitud.

Konkureeriv AS Hansatee jätkab Soome vahet sõitmist edaspidi kahe laevaga -- need on Meloodia ja Georg Ots.

Praegu tegeleb Hansatee uue laeva otsingutega, mis on esialgsete kavade kohaselt plaanis liinile tuua järgmise aasta aprillikuus.

Hetkel kuum