24. märts 1997 kell 22:00

Pangad täiustavad elektronsidet

Majandustarkvara tootva ettevõtte Ratioma-R kliendikonsultant Harles Paesüld ütles, et uuendus vähendab tunduvalt raamatupidajate tööd, kes seni pidid käsitsi kõik väljavõtted eraldi raamatupidamisprogrammi sisestama. Paesülla sõnul arendavad tarkvarafirmad pangaliiduga koostöös majandustarkvara nõnda, et oleks võimalik pangast saabuvaid konto väljavõtteid elektrooniliselt töödelda.

Pangaliidu infonõuniku Peep Otstaveli sõnul ühtlustavad pangad maksekorralduste koostamist, kuna pangad on huvitatud efektiivsema ja odavama telepanganduse propageerimisest klientide hulgas.

Tarkvarafirma Sysdec arendusdirektor Ain Tammik märkis, et kõigile ühesuguselt arusaadava elektroonilise maksete korraldamise süsteemi loomine võimaldab paremini hallata pankade ja ettevõtete vahel liikuvat informatsiooni ning välistab võimalikud maksekorralduste edastamise vead.

Tema sõnul on oluline osa maksete edastamise viitenumbrite süsteemil, mida täiustades on võimalik teha pangast saadav info majandusprogrammidele arusaadavaks.

Hetkel kuum