16. juuni 1997 kell 22:00

Huvi pangaaktsiate vastu kestab

Börsi avamise eelsetes kommentaarides olid maaklerid eile ettevaatlikud, julgemata teha praegusel veidi rahutul turul kindlaid prognoose. Oodati siiski, et huvi pangaaktsiate vastu jätkub.

Börsipäeva edenedes selgus, et reedel veidi vaibunud ostuhuvi on siiski säilinud ja seda endiselt pangasektori vastu, nagu ka prognoositud.

Pangaaktsiate toel kerkis börsi ja vabaturu päevakäive eile 77 293 237,7 kroonile. Käibelt olid enamkaubeldud Hoiupanga aktsia (20,68 mln kr) ja Ühispanga aktsia (16,04 mln kr). Tehingute arvult oli 59 tehinguga enimkaubeldud Hansapanga aktsia.

Vabaturul oli eilne päevategija vaieldamatult Norma aktsia. Registreeritud 27 tehingus (vabaturul kokku 61 tehingut) ulatus aktsia päevakäive 3,95 mln kroonini (7,17 mln kr). Maikuu majandustulemuste avaldamise tagajärjel tekkinud elav ostuhuvi viis Norma aktsa hinna päevaga 2,52% üles, 73,1 kroonile. Sellega oli ta vabaturu edukaim. Rohkem tõusis vaid Tallinna Panga aktsia -- +4,13%, 60,5 kroonile.

Hetkel kuum