24. juuli 1997 kell 22:00

Kunst, seks, armastus -- kõik on saanud äriks

* Äri tungib nii kunsti, seksi kui ka armastuse viimasessegi soppi. Neile kunstnikele, kes väidavad, et nad teevad oma tööd kunstiarmastusest, vastan ma: olge realistid.

* Andy Warhol, keda ma hindan üle kõige, on öelnud: Isegi Michelangelo sai Sixtuse kabeli loomise eest tasu.

* Ma avastan, et minust on üha rohkem saanud ärimees. Olles nii palju aastaid moodi loonud, meeldib mulle ärisse astuda ehk viia Versace'i firma börsile. Mulle meeldiks, kui inimesed oleksid minu aktsiate järele sama hullud kui minu loodud rõivaste järele.

* Kunst muutub üha enam ülemaailmseks: see ei ole enam prantslaste või itaallaste monopol. Ka minust on saanud maailmakodanik: Kaks kuud aastas veedan ma Itaalia Alpides Comos, ühe kuu Milanos, kaks kuud USAs Miamis. Ma ei mõtle enam rahvuslikes kategooriates. Calvin Klein on ameeriklane, kuid tema tööd valmivad Itaalias. Näiteks Prantsuse moemajades töötavad praegu põhiliselt inglise moeloojad.

* Moetööstus elab praegu läbi kriisi ning me näeme paljude moekunstnike kadumist. Meie oleme ellu jäänud, sest oleme nooremad ja elurõõmsad. Armani on ellu jäänud, ehkki ta on valinud erineva tee. Minu jaoks on aga kõige tähtsam käärida käised üles ja töötada. Mõni aasta võib olla väga edukas, kuid järgmine aasta võib olla täielik katastroof. Ei või iial teada.

* Minu neli muusat, keda ma kutsun oma pokkeridaamideks ja kellega ma pidevalt kohtun, on Madonna, Courtney Love, printsess Diana ja Caroline Bessette Kennedy. Nad annavad mulle inspiratsiooni, sest nad on nii erinevad: Madonna vajab midagi pilkupüüdvat, Diana klassikalist ning Ca- roline Bessette midagi ?ikki. BW

Hetkel kuum