25. august 1997 kell 22:00

Estpak Data ühineb emafirmaga

«See on osa Eesti Telefoni struktuuri muutmisest regionaalsest funktsionaalseks,» rääkis Eesti Telefoni suurklientide allüksuse direktor Valdo Kalm. Estpak Data Eesti Telefoniga ühinemise ettevalmistav etapp lõpeb 6. oktoobril, ühinemine peaks toimuma tuleva aasta algul.

Eesti Telefon ei ole võtnud oma eesmärgiks andmesideteenuste hindade langetamist, ütles Kalm. «Ühendamisel on peamiselt kolm eesmärki -- lihtsustada klientide teenindust ja pakkuda komplekssemat teenust, vähendada firma kulusid ning parandada andmesideteenuste müüki,» sõnas Kalm.

Seni rentis Estpak Data kaableid Eesti Telefonilt, mis viisid teenuse kulu suureks. Ka poleks Estpak Data Kalmu sõnul suutnud üksi rahastada ülikiiret andmesidet võimaldava ATM-teenuse turuletoomist. Seda teenust hakkab Eesti Telefon tema sõnul pakkuma järgmisel aastal.

Teise suure andmesideteenuse müüja, ASi Uninet juhatuse liige Taavi Talvik ütles, et Uninet hakkab ATM-teenust pakkuma Tallinnas juba selle aasta lõpus. Eesti Telefoni ja Estpak Data ühinemine oli Uninetile juba varem teada.

Estpak Data on Eestis turuliider frame relay ja peamiselt pankade kasutatava X.25 andmesideteenuse osas. Ettevõtte käive oli mullu 20 mln krooni ümber.

Hetkel kuum