30. september 1997 kell 22:00

CNN kiidab Balti riike

Telekanal märkis, et investeeringud Tallinna börsil on end seni väga hästi ära tasunud, kuid viimasel ajal on Eesti aktsiad juba kallid. Investorite tähelepanu on seetõttu pöördumas Läti ja Leedu turu poole.

CNNi stuudios viibinud Union Bank of Switzerlandi (UBS) analüütik James Oates ütles, et eriti tuleks tähelepanu all hoida Lätit, kus lähiajal on tulemas mitmed suured erastamised. Ta tõstis esile Läti Merelaevanduse erastamist.

Merrill Lynchi analüütik Dan McGovern ütles, et Eestis ja Baltimaades tasub juba investeerida rahaturu instrumentidesse.

Investeerimise Balti riikide majandusse teevad CNNi hinnangul ahvatlevaks stabiilsed valuutad, madal inflatsioon ja üldine stabiilsus. Samas võib kõigi kolme riigi valuutale ohtlikuks saada kasvav jooksevkonto defitsiit. BNS

Hetkel kuum