• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Eesti elukindlustusseltsid kogusid esialgsetel andmetel üheksa kuuga kindlustuspreemiaid 87,3 miljonit krooni, mis on 94,4 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.
  Turu liider Eesti Elukindlustus kogus üheksa kuuga 36,9 miljonit krooni preemiaid, sealhulgas septembris 5,5 miljonit krooni.
  Eestis pakub elukindlustusteenuseid kaheksa seltsi. BNS
  Tallinna lennujaama läbinud reisijate arv ulatus üheksa kuu kokkuvõttes 365 244 inimeseni, mis on 21,6 protsenti enam kui mullu samal ajavahemikul.
  Tallinna lennujaama teatel teenindati septembris 46 902 lennureisijat, veeti 54 tonni posti ning 684 tonni kaupa. Lennuoperatsioonide arv on võrreldes eelmise aastaga tõusnud 36,9 protsenti, ulatudes septembris 2006ni.
  Üheksa kuuga on posti ja kaubavedu lennukitega kasvanud vastavalt 7,3 ja 73,8 protsendi võrra. Kokku on lennujaama sel perioodil läbinud 484 tonni posti ning 3 349 tonni kaupa. Ühkesa kuu lennuoperatsioonide arv ulatub 16 117ni. BNS
  Tallinna linnapea Ivi Eenmaa tõdes reedel, et omandireform Tallinnas on kulgenud aeglaselt, ent korruptsioonikahtlused vajavad majanduspolitseipoolset tõestust.
  Eenmaa kinnitas, et Tallinna linnavalitsuse ja selle ametite töö peab olema avalik ja avalikustatud.
  Samas peab Eenmaa sõnul lihtsustama omandireformi kulgu, sest praegu takistab seda liiga keeruline asjaajamiskord. «Omandireform ei kulge nii, nagu peab, selle aeglus pidurdab ka investeeringute tulekut Tallinna,» tähendas linnapea.
  Linnavalitus on juba esitanud volikogule eelnõu, mis oluliselt lihtsustaks varade ja maade tagasisaamise korda.
  Samal ajal on linnavalitsus palunud majanduspolitseil kontrollida, kas nende ametnike käitumises, keda korruptsiooniga on seostatud, on kuriteo koosseis. BNS
  Tallinna linn kaalub maksekaardi kasutuselevõttu, millega saaks tasuda ühissõidukites ja parkimise eest.
  Abilinnapea Ants Leemetsa sõnul on see elektrooniline rahakott, kus igaüks kannab niipalju raha, kui ise soovib. Samas ei saa sellega tasuda tankimise eest ja see ei maksa tuhat krooni, nagu ekslikult väitis Eesti Ekspress, märkis abilinnapea.
  Kava järgi on maksekaart kontaktivaba protsessorkaart, kuhu on info peale salvestatud ja seda on võimalik ka laadida. BNS
  Eesti kütusefirmade ühingu (EKFÜ) üldkoosolek kinnitas juhatuse ühinemisettepaneku Eesti õliliiduga ühtse Eesti kütusefirmade liidu loomiseks.
  «Me siiski ühineme,» ütles EKFÜ direktor Aleksander Johanson. Tema sõnul kinnitas üldkoosolek ühinemist silmas pidades ka ainult EKFÜ poolaasta eelarve. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.