• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ungari majandus on asunud tõusuteele

  Ungaris on alanud majanduskasv, mille põhiliselt tagavad eksport ja investeeringud. Seda on aidanud saavutada jätkuvalt alanev inflatsioon ning järsult kahanev sise- ja välisvõlg.
  Loodetust parem on olnud selle aasta majanduskasv (4%) ning väliskaubandusbilansi seis. Järjepidevalt jätkab alanemist inflatsioon, mis 1996. a oli 23%, sel aastal peaks olema 18% ja tuleval aastal 12--13%. Madalam inflatsioon, kiire erastamine ja suured välisinvesteeringud on aidanud kärpida välisvõlga 1994. a 18,9 miljardilt dollarilt 10,5 miljardile selle aasta juuli lõpus. Jõudsalt on vähenenud ka riigivõlg, mis prognoosi kohaselt on aasta lõpuks 4,3% SKTst.
  Ungari keskpanga peadirektor Göyrgy Suranyi väljendab kartust, et kuna tuleva aasta kevadel seisavad ees valimised, võivad poliitikud leevendada praegust karmi fiskaal- ja monetaardistsipliini. Tema sõnul ei tohi seda aga mingil juhul teha, sest ainult nii saab jätkata sise- ja välisvõla ning inflatsiooni kahandamist. FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.