Tallinna Panga nõukogu arutas muutusi juhtkonnas

22. jaanuar 1998, 00:00

Panga juhtkond on seni tõsiselt vastu seisnud panga liitmisele Ühispangaga.

Kinnitamata andmetel lahkus nõukogu esimees Guido Sammelselg eile oma praegusest ametist. TV1 andmetel saab uueks nõukogu esimeheks Targo Raus.

Kell üks päeval alanud nõukogu istung jätkus tööpäeva lõpuni panga ruumides, misjärel lahkusid nõukogu liikmed tuletõrjetreppe kasutades panga ruumidest, vältimaks ennatlikke kommentaare ajakirjandusele, ütles Tallinna Panga avalike suhete juht Eero Raun eile õhtul. Tema sõnul sõitsid panga nõukogu liikmed autodega minema ja jätkasid panga istungit väljaspool panga ruume ühes restoranis.

Äripäeva andmeil arutas panga nõukogu eile ka panga tegevjuhtkonna väljavahetamist ja panga nõukogu liikme Raul Kastani kinnitamist uueks panga juhatuse esimeheks. Leks Kindlustuse esimehena töötav Raul Kastan ei soovinud eile võimalikke struktuurimuudatusi kommenteerida. Intervjuus uudisteagentuurile BNS ei välistanud Kastan, et muudatused panga struktuuris võivad toimuda, viidates võimaliku Tallinna Panga grupi uue juhtkonna moodustamisele.

Tallinna Panga juhatuse esimees Rait Lukas ütles eile õhtul, et ei saa muudatusi panga juhtkonnas kommenteerida. Lukas ütles, et esitas eile nõukogule panga juhatuse ettekande ja lahkus seejärel nõukogu istungilt.

Tallinna Panga arendusdirektor Gunnar Okk kinnitas, et peale võimalike struktuurimuudatuste tulid eile nõukogu istungil arutusele panga eelmise aasta tulemuste ja käesoleva aasta kasumiprognoosi kinnitamine.

Panga nõukogu koosseisus istusid eile peale Raul Kastani nõukogu esimees Guido Sammelselg, aseesimees Targo Raus ja nõukogu liikmed Hollandi investeerimisgrupi FMO esindaja Hans ver Hoef, Talinvesti nõukogu esimees Jaak Roosipuu ning Saules Banka juhid Juri Shetinin ja Dimitri Koval.

Hansapanga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus ütles võimalikku Tallinna Panga juhtkonna väljavahetamist kommenteerides, et tema arvates juhivad Tallinna Panka praegu head spetsialistid.

Lõhmus ei osanud arvata, miks Tallinna pank ja Ühispank pole liitumistingimustes kokkuleppele jõudnud. Ta ütles, et tema palkaks Tallinna Panga omanikuna esindaja, kes liitumisläbirääkimistel panga huve esindaks. «Arvan, et Hansapank suudaks esindada Tallinna Panga huve läbirääkimistel Ühispangaga,» märkis Lõhmus.

Tallinna pangast on viimase aasta jooksul lahkunud või lahkumas mitmeid tunnustatud pangaspetsialiste, teiste hulgas krediidipanganduse direktor Indrek Pajumaa ja arendusdirektor Gunnar Okk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing