Soros külvab paanikat

28. jaanuar 1998, 00:00

Enamiku Vene turu juhtivate aktsiate hinnad langesid eile veel paar protsenti. Esmaspäeval kukkusid need 4%, olles vahepeal isegi 9% madalamal, kui levisid kuuldused, et miljardär George Soros kavatseb oma suurt aktsiaportfelli müüma hakata.

Aastavahetusest saadik on Vene 50 juhtiva ettevõtte Moscow Timesi indeks langenud 35% ja mullusuvisest kõrgseisust saadik üle 50%. Ainukesed, kes Vene aktsiaturgu tõsta jõuaksid, on välisaktsionärid, kuid neil puudub täielikult ostusoov, kommenteerib Rinaldo Plusi maakler Valeri Levit.

Moskvas on hakanud levima visad kuuldused, et George Soros, kellele kuulub Vene aktsiaid 28,8 miljardi Eesti krooni väärtuses, on hakanud kaaluma suure osa nende mahamüümist. Osa venelasi pelgab, et Soros valmistub ka rünnakuks Vene rublale. DI-ÄP

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing