1. märts 1998 kell 22:00

Leedu president kiirendab arengut

Leedu eelmise aasta majanduskasv oli 6%, mis on üks kiiremaid Ida-Euroopas. Leedu konservatiivide valitsusel õnnestus eelmisel aastal oluliselt vähendada eelarve puudujääki ja kui nad sel aastal jätkavad karmi fiskaalpoliitikat, siis IMF prognoosib neile tubli majanduskasvu jätkumist.

Majanduse tugevust ja investorite usalduse kasvu näitab Vilniuse börs, kuhu eelmisel aastal tuli kolm korda rohkem investeeringuid ehk 1,463 miljardit litti. Turukapitalisatsioon kasvas 27 protsendini SKTst, olles 1996. aastal 19%. Kuid nagu Eestiski, tabas börsi sügisel tugev kriis. See, kuidas läheb börsil sel aastal, sõltub kohalike ekspertide arvates eelkõige institutsiooniliste investorite huvist.

Kevadel läheb erastamisele Leedu telekom, millele tõenäoliselt järgnevad riiklik lennukompanii ja kolm panka. Need strateegilised erastamised avaldavad suurt mõju kohalikule kapitaliturule, kuid ei mõjuta eriti börsi, sest valitsus soovib müüa neid otse strateegilisele investorile, ütles Vilniuse börsi peadirektor Rimantas Busila. FT-ÄP

Hetkel kuum