31. mai 1998 kell 22:00

Indeks langes alla 500 punkti

Reedel avanes Tallinna börs tunduvalt madalamalt ning maaklerite sõnul tekkis lühike müügipaanika. Kella 11ks hinnad siiski pisut taastusid ning enamuse päevast püsis ÄP indeks ülalpool 490 punkti. Uus langus sulgemise eel viis indeksi siiski ligi 4% allapoole neljapäevast sulgemistaset.

Ühtlaselt liikus allapoole pangasektor, kus kõige tugevama löögi alla jäid Forekspank (-10,55%) ja Tallinna Pank (-7,54%).

Väljaspool finantssektorit langesid tugevalt Kaubamaja (-7,89%) ja Eesti Näitused (-19,05%), ainsaks suureks tõusjaks oli Fakto (12,5%). Ilmselt on üheks langust ergutavaks teguriks kriisiolukord Venemaa väärtpaberiturul. On selge, et ebastabiilsuse suurenemine Venemaal muudab siinsed turud välisinvestorite silmis senisest veelgi riskantsemaks ning arenenud turgude kiire tõus võtab arenevatele turgudele raha paigutamiselt viimasedki argumendid.

Teisalt pole investoritele selged pankade ühinemisest tulenevad täienevad kulutused ning perspektiivis tekkiv täiendav tulupotentsiaal. Algav rannahooaeg vähendab tõenäoliselt kauplemisaktiivsust ning seega ka tõusuvõimalusi.

Hetkel kuum