14. juuli 1998 kell 22:00

Venemaa maksuamet ähvardab Eesti ärimehi

Eesti Moskva suursaatkonna majandusesindaja Urve Nõu rääkis, et tema isiklikult käsitleb seda kirja kui Venemaa maksuameti hea tahte avaldust, millega ausameelselt hoiatatakse Eesti kodanikke.

Urve Nõu ütles, et vahel tundub võitlus Venemaal maksude laekumise pärast meeleheitlik. Toimuvad suured aktsioonid ja võitlused. Igapäevased on läbiotsimised kaubandusettevõtetes ja ladudes. «See on aktsioon, mida kõik riigid toetavad ja mida IMF nõuab,» ütles Nõu.

«Ma ei julge öelda, kas neid Eesti inimesi, kes Venemaal mingil moel tegutsevad on tuhandeid, aga kindlasti on neid sadu,» rääkis Nõu.

Venemaa maksuamet soovitab Eesti Moskva suursaadikule saadetud pöördumises, et saadik peaks Venemaal viibivate Eesti kodanike hulgas Venemaa maksuseaduse range järgimise ja maksude õigeaegse tasumise osas alaliselt selgitustööd tegema.

Venemaa maksuameti juhi Boriss Fjodorovi allkirjaga kirjas tuletab maksuamet meelde, et Vene seadused võimaldavad maksuseaduse eiramise eest karistada mitmel viisil, sh kriminaalkorras.

Välisministeeriumi pressiesindaja Ehtel Halliste sõnul on probleem selles, et Eestil puudub Venemaaga topeltmaksustamise vältimise leping, mis tähendab, et seal tööavad inimesed peavad maksma makse kahekordselt. Eesti on teinud Venemaale korduvalt ettepaneku sõlmida topeltmaksustamise vältimise leping, kuid Vene pool pole sellega seni nõustunud.

Hetkel kuum