Toit tarbijale odavamaks

19. oktoober 1998, 00:00

Euroopa perede kulutused toiduainetele väheneksid 1,9%, mis alandaks tarbijahinnaindeksit 0,3--0,45% võrra.

Eri toiduainegruppidele jaotatuna säästaksid ELi tarbijad alanenud lihahinnalt 5 mld ECUd, 4 mld ECUd odavnenud piimasaadustelt ning miljard ECUd teraviljatoodete hinna langusest. Seda tingimusel, et jaemüüjad ja muud vahendajad hinnalanguse tarbijatele üle kannavad.

Euroopa Liidu põllumajandusreformiga alaneksid talunikele garanteeritud hinnad aastaks 2005 10--30 protsenti. Põllumajanduse tulumäär alaneks uurimuste alusel 6--8 protsenti. Sissetulekute kahanemine on kavas teatud ulatuses kompenseerida talunikele makstavate otsetoetuste kaudu.DI-KL-ÄP

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:11
Otsi:

Ava täpsem otsing