Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Panganduses paistab põhjamaa päike

  Tallinna väärtpaberibörs peatas eile hommikul kauplemise Ühispanga aktsiaga, ootamaks kommentaari Postimehe teatele, et Skandinaviska Enskilda Banken on esitanud Eesti Pangale Ühispangast kolmandiku omandamise avalduse. Pärast Ühispanga mittemidagiütlevat selgitust -- enne kokkulepete sõlmimist ei kommenteeri -- ÜP aktsiaga kauplemine taastati. Oma huvi Eesti turu vastu korduvalt deklareerinud SEB on asunud eesmärki realiseerima.
  Äripäeva arvates on välismaiste suurinvestorite lisandumine Eesti pangandusse igati teretulnud. Tegemist on loogilise jätkuga Swedbanki tulekule Hansapanka.
  Eesti kapital oli omal ajal täiesti piisav selleks, et asutada korralikud ettevõtted. Arengu ja püsimajäämise huvides on suurte välisomanike kaasamine saanud aja nõudeks kogu maarjamaises ettevõtluses.
  Viimatise pangamaastiku korrastamise ajal, kui Forekspangast ja EstIBist sai üks ja EVEA uksed kinni pandi, spekuleeriti, et kui Ühispank endale suurt välisinvestorit ei leia, on oodata päris tõsiseid probleeme. Eesti Panga president välistas sellise võimaluse, kinnitades Äripäevale, et investor leitakse kindlasti.
  Väikeaktsionäridel on põhjust end taas hästi tunda. SEB küll vaevalt Swedbanki teed läheb ja aktsiaid turult kokku ostma hakkab, mis tagaks ÜP aktsia hüppelise tõusu. Ent positiivne signaal on turule nii või teisiti antud ja Ühispanga aktsia hind ronis juba eile agaralt ülespoole. Tõusu on oodata ka mujal -- kasvõi juba seepärast, et uudis lisab optimismi ka fondidesse investeerijatele, fondid aga ostavad kõiki aktsiaid.
  SEBi investeeringuga sissetulev raha leevendab mõnevõrra Eesti rahaturu pingeid. Pankadel on raha vaja. Ja kui pankades on raha palju, võib hellitada ka lootust, et laenuintressid tulevad alla.
  Tehingu puhul on vast määrava tähtsusega, et tugeva välisinvestori lisandumine suurendab kindlasti klientide usaldust Ühispanga vastu. Senises selgusetus olukorras on mäng rohkem ühte väravasse käinud. On hea, et ohtralt loorbereid lõiganud Hansapanga kõrval paraneb klientide silmis ka Ühispanga reiting. Paraneb usaldus panganduse vastu tervikuna, millest eriti pärast ERA Panga moratooriumi suurt midagi järel ei olnud.
  Tehing on lisagarantii ka sellele, et viimasel ajal võimendunud jutud krooni devalveerimise ohust võiks mõneks ajaks taanduda. Ehk teisisõnu Eesti neljas püha lehm lipu, vapi ja hümni kõrval on endiselt puutumatu.
  Toimetus ennustab, et ka MeritaNordbanken ei jää Eesti pangandusturul enam kõrvaltvaatajaks. Iseküsimus, kas ta hakkab kaasa lööma Ühispanga ostmises. Lihtsam ja tõenäolisem tee oleks pigem selline, et Merita laseb Eesti Pangal ühinenud Forekspanga korralikult üles kõpitseda ja omandab siis Eesti Panga osaluse Forekspangas. On ju keskpankurid kindlalt seda meelt, et Foreks igavesti riigipangaks ei jää. Niisiis -- igale Eesti pangale oma põhjamaine suurosanik!
 • Hetkel kuum
Janek Mäggi: riigile tuleb virutada veel eriline kirves!
Kõik ettevõtted peavad hoopis hindu tõstma nii kiiresti kui võimalik, sest ettevõtluse mõte ei ole heategevusliku supiköögi pidamine, vaid võimalikult suure majandusliku kasu saamine ning kaupade vahetamine kasumi maksimeerimiseks, kirjutab suhtekorraldaja ja endine riigihalduse minister Janek Mäggi.
Kõik ettevõtted peavad hoopis hindu tõstma nii kiiresti kui võimalik, sest ettevõtluse mõte ei ole heategevusliku supiköögi pidamine, vaid võimalikult suure majandusliku kasu saamine ning kaupade vahetamine kasumi maksimeerimiseks, kirjutab suhtekorraldaja ja endine riigihalduse minister Janek Mäggi.
Janek Mäggi: riigile tuleb virutada veel eriline kirves!
Kõik ettevõtted peavad hoopis hindu tõstma nii kiiresti kui võimalik, sest ettevõtluse mõte ei ole heategevusliku supiköögi pidamine, vaid võimalikult suure majandusliku kasu saamine ning kaupade vahetamine kasumi maksimeerimiseks, kirjutab suhtekorraldaja ja endine riigihalduse minister Janek Mäggi.
Kõik ettevõtted peavad hoopis hindu tõstma nii kiiresti kui võimalik, sest ettevõtluse mõte ei ole heategevusliku supiköögi pidamine, vaid võimalikult suure majandusliku kasu saamine ning kaupade vahetamine kasumi maksimeerimiseks, kirjutab suhtekorraldaja ja endine riigihalduse minister Janek Mäggi.
USA aktsiatel algas pulliturg
Tänase S&P 500 indeksi tõusuga jõudsid USA aktsiad uuele pulliturule.
Tänase S&P 500 indeksi tõusuga jõudsid USA aktsiad uuele pulliturule.
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Ratastel suvila on täna Peipsi järve ääres, homme Vahemere rannikul
Matkasuvilad jäävad väiksemate suvilatega sarnasesse hinnaklassi, aga võimaldavad vastavalt ilmale ja meeleolule asukohta vahetada. Värskes Äripäeva raadio sisuturundussaates võtame vaatlusele alla matkasuvila kui elustiili ja kuulame reisimuljeid nii Eestist kui Itaaliast.
Matkasuvilad jäävad väiksemate suvilatega sarnasesse hinnaklassi, aga võimaldavad vastavalt ilmale ja meeleolule asukohta vahetada. Värskes Äripäeva raadio sisuturundussaates võtame vaatlusele alla matkasuvila kui elustiili ja kuulame reisimuljeid nii Eestist kui Itaaliast.
Cleantech: kuidas Eesti iduettevõte Bangladeshis maailma päästab
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Saksamaa, Iirimaa ja Soome ajasid euroala majanduse langusse
Teine järjestikune kahanemisega kvartal ajas euroala majanduse langusse; miinuse põhjustas kolme riigi näitajate revideerimine allapoole.
Teine järjestikune kahanemisega kvartal ajas euroala majanduse langusse; miinuse põhjustas kolme riigi näitajate revideerimine allapoole.
„Arendada Eesti juhtimiskultuuri värskel moel ja parimate juhtidega? See konverents seda kindlasti tegi“
„Meid oli seal tänavu nii palju,“ võtab Macta Beauty Ilukaubamaja kaasasutaja Gretel Kikkas oma kogemuse Pärnu juhtimiskonverentsil osalemisest kokku ning lisab: “Me kõik oleme inimesed oma tugevuste ja nõrkustega, kuid kõigil meil on anda edasi oma kogemusi ja teadmisi. Pärnu juhtimiskonverentsil sain aru, et nende murede ja rõõmudega pole ma tegelikult üksi.“
„Meid oli seal tänavu nii palju,“ võtab Macta Beauty Ilukaubamaja kaasasutaja Gretel Kikkas oma kogemuse Pärnu juhtimiskonverentsil osalemisest kokku ning lisab: “Me kõik oleme inimesed oma tugevuste ja nõrkustega, kuid kõigil meil on anda edasi oma kogemusi ja teadmisi. Pärnu juhtimiskonverentsil sain aru, et nende murede ja rõõmudega pole ma tegelikult üksi.“

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.