HF premeerib negatiivse lisaintressiga?

26. oktoober 1998, 00:00

Hüvitusfondi võlakirju on reklaamitud kui igati riskivaba rahapaigutust -- võlakirja omanikele on garanteeritud seitsmeprotsendiline aastaintress. Võlakirja omanikud on iga aasta saanud ka nn lisaintressi, mille suurus sõltub Hüvitusfondi majandustulemustest. Suurim väljamakstud lisaintress oli isegi 8,93 protsenti, mille üle oli Hüvitusfond varjamatult uhke. Kas nüüd, mil Hüvitusfondi bilansis haigutab 80--100 miljoni krooni suurune auk, muutub majandustulemustest sõltuv lisaintress negatiivseks? Ette midagi heita ei saa: garanteeritud seitse protsenti jääb paika, ainult et lisaintress on näiteks miinus seitse protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing