16. november 1998 kell 22:00

Kiviter sai ajapikendust

Eesti Põlevkivi nõukogu liige Arvi Hamburg ütles, et nõukogu otsustas, et kuni aasta lõpuni müüb Eesti Põlevkivi Kiviterile põlevkivi senise hinna 75 krooni tonn asemel 50 krooniga tonn. Hinnavahest Eesti Põlevkivile tekkiv kahju, umbes 3,5 miljonit krooni, kirjutatakse sisse Kiviteri üldise võla tagasimaksmise graafikusse. Praegu on Kiviteri võlg Eesti Põlevkivi ees üle 30 miljoni krooni.

Hamburg märkis, et Kiviter on lubanud kogu võla jupikaupa tagasi maksta, kusjuures esimeses järjekorras maksavad nad kinni hinnavahest tuleneva kahju.

Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Väino Viilup ütles, et eilne otsus oli möödapääsmatu, kuigi on Eesti Põlevkivile kahjulik. «Kiviterile anti veel üks võimalus ja kui nad nüüd ka toime ei tule, siis ei tule nad millegagi toime,» sõnas Viilup.

Eesti Põlevkivi nõukogu eilne otsus hoidis ära olukorra, kus Kiviter oleks pidanud peatama põlevkiviõli tootmise, mille tagajärjel oleks tööta jäänud kuni 2000 inimest.

«Ega see ilus otsus ei olnud, aga eks Eesti Põlevkivi mehed saavad aru, et selle otsuse mittetegemine oleks toonud kaasa õlitöötlemise seiskumise,» lausus Hamburg.

Autor: Raul Ranne

Hetkel kuum