Andres Reimer • 30. november 1998 kell 22:00

Eesti ühtlustab kutseharidust

Leonardo programm keskendub tööjõu vabale liikumisele, et tagada Euroopa majanduse konkurentsi-

võime Põhja-Ameerika ja Aasia ettevõtlusega, ütles programmi koordinaator Anne Hütt. Leonardo abil tõuseb Eesti õpetajate tase, töötajate konkurentsivõime ja kutsekoolide oskus teha rahvusvahelist koostööd.

Eesti haridusministeerium maksab tänavu Euroopa komisjonile 8 miljonit krooni nelja kutsehariduse õppekava väljatöötamise koordineerimise eest Leonardo programmi raames. Euroopa Liidu abiorganisatsioon Phare rahastab Eesti osalemist ligi 5 miljoni krooniga.

Tallinna kõrgem tehnikakool korraldab juba tänavu ligi viiesaja tudengi inseneriõppe mooduliteks, mis vastavad Euroopa rakenduskõrgkoolides jagatavale õpetusele. Tallinna inseneriõpilased saavad tänu uuele süsteemile õppida oma õppetsüklit katkestamata teistes Euroopa Liidu rakenduskõrgkoolides, ütles kõrgema tehnikakooli välissuhete juht Tiiu Evert.

Hetkel kuum