Silva Männik • 7. detsember 1998 kell 22:00

Eesti Kindlustuse omanikud suurendavad aktsiakapitali

Eesti Kindlustus kutsub 14. detsembril aktsionärid erakorralisele üldkoosolekule, et otsustada aktsiakapitali laiendamine suunatud aktsiaemissiooni teel 75 miljoni krooni võrra 107,28 miljoni kroonini.

Varasemate plaanide kohaselt pidi 100 miljoni kroonine aktsiaemissioon toimuma koos seltsi uue strateegilise investoriga, milleks peeti läbirääkimisi Soome suurima kindlustuskontserni Sampo Kindlustusega.

Eesti Kindlustuse juhatuse esimees Mart Einpalu selgitas, et kuna läbirääkimised potentsiaalse investoriga võtavad oodatust kauem aega, loodetakse kapitali suurendamine teha ära kiiremini. «Hiljem saab müüa osa olemasolevatest aktsiatest, mitte uusi Eesti Kindlustuse aktsiaid,» rääkis ta. Einpalu sõnul ei ole välistatud, et uue omaniku kaasamisel suurendatakse seltsi aktsiakapitali vajadusel veelgi.

Kapitali suurendamisega sunnivad Einpalu sõnul kiirustama nõuded kindlustusseltsi kapitali ja reservide kattevara kohta. «On näha, et need võivad minna seadusega lubatust teistsuguseks, mistõttu tuleb kapitaliseerimine enne aastavahetust ära teha,» lausus ta.

Uute aktsiate märkimise aeg on 14.--28. detsember ning selleks emiteeritakse 7,5 miljonit kümnekroonise nimiväärtusega uut nimelist aktsiat. Eesti Kindlustuse 85,6% aktsiate omanik on Hansapanga Grupp.

Hetkel kuum